• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW X6 E71 4X4 , Xdrive, DSC awaria

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1130
Miasto
Szczecin
No dobrze postojowy, teraz Ci pasuje ? I w jednym i w drugim przypadku DSC musi znać grubość nowego klocka.
Nadajemy to przez kalibrację sytemu Ten sam system jest również w MINI. Kontrolka się zapaliła bo została zmieniona
grubość klocka bez wpisu do systemu DSC.

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Panie Stanisławie, DSC nie obchodzi jaki tam jest klocek, bo on nawet nie bierze udziału w hamowaniu postojowym. W tym samochodzie, DSC ogólnie hamulec postojowy niewiele obchodzi i można jeździć bez większych problemów z odpiętym hamulcem postojowym całkowicie. Samochód jeździ prawidłowo, nic mu się nie dzieje, oprócz komunikatu o niesprawnym hamulcu postojowym.

bancor

Początkujący
Punktów
2
Tak z tyłu sa tarczo bębny i przed wymianą szczęk i tarczobebnow powinno sie wejsc w hamulec postojowy i ustawic tryb serwisowy.
Automatyczne połączenie postów:

Dopóki Ci ta ISTA nie przyjdzie to nic nie kupuj
Zamowilem pompe bo jedyna na internecie znalazlem z tymi samymi numerami, a ten samochod poslozy mi kilka lat, a koszt pompy groszowy

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Zamowilem pompe bo jedyna na internecie znalazlem z tymi samymi numerami, a ten samochod poslozy mi kilka lat, a koszt pompy groszowy
Jeszcze musisz znaleść kogoś, kto ci to zakoduje do auta bo Istą używanego sterownika nie ruszysz. Winkfp i ncs expert

bancor

Początkujący
Punktów
2
Ostatnio wymienilem kilka pomp abs w roznych markach i jak dobierzesz po numerach to nie trzeba bylo nic programowac. Wiec mam nadzieje ze i tutaj nie powinno byc problemow

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Ostatnio wymienilem kilka pomp abs w roznych markach i jak dobierzesz po numerach to nie trzeba bylo nic programowac
To się zdziwisz... posłuchaj lepiej co pisze slawek1
Chcesz żeby Ci ta beemka posluzyla- podjedź kto ogarnia w Twojej okolicy. Tu się kończy "druciarstwo"
Widać że kompletnie nie wiesz z czym się mierzysz dlatego masz "nadzieję" .
Choinka to małe piwo- posypie Cas na ryżowych kabelkach podczas kodowania to będzie latał z lawetą z płaczem.

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ostatnio wymienilem kilka pomp abs w roznych markach i jak dobierzesz po numerach to nie trzeba bylo nic programowac. Wiec mam nadzieje ze i tutaj nie powinno byc problemow
Jasne, jasne. Pogadamy jak juz założysz i zobaczysz choinkę na desce :cool:

bancor

Początkujący
Punktów
2
Nic, jutro bede mial czas w koncu posprawdzac wszystko, w okolicy ciezko o serwis bmw, a sam jestem mechanikiem.

bancor

Początkujący
Punktów
2
Jezeli chodzi o kodowanie to tylko trzeba przypisac numer vin do nowego modulu. Jutro przegladne ten modul od aktywnego wspomagania.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Nie tylko dopisać vin. Musisz jeszcze dopisać fa kolego i zakodować moduł.

bancor

Początkujący
Punktów
2
No to wyzsza szkola jazdy. A klona jakby zrobił ? No nic jutro przyjdzie interfejs to moze on powie cos wiecej, zagladne rowniez do tego wspomagania. Jestem ciekaw co jest zmora mojego problemu a nie lubie sie poddawac. Najwazniejsze to poznac przeciwnika i jego slabe punkty

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Tak czytam i myślę że to jakieś konto "fake" i ktoś nieźle ciśnie i ma ubaw.
Te FA to chodzi o linie can czy jak?
Już daj spokój ,, lepiej poczytaj trochę więcej.
w okolicy ciezko o serwis bmw
A pomyśl dlaczego? Już zawczasu lepiej szukaj tej opcji, a z ciekawości co to za okolica?
Automatyczne połączenie postów:

Tak, tak, FA w module DSC. Oj, Sławciu, Sławciu.
Nawet jakby o Esysie i FSC wspomniał nic by to nie mieniło w tej niby dyskusji.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
@bancor, nie słuchaj głupot, żadnych FA nie będziesz musiał dopisywać.

@kubart, jasne, więcej profesjonalnych skrótów, będzie bardziej fachowo i skomplikowanie xD

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Dlaczego z prostych rzeczy na siłę próbujecie zrobić coś skomplikowanego i nie do ogarnięcia. Gdybym się nie znał to faktycznie mógłbym pomyśleć - o nie 15 letnie (!) BMW, to musi być mega trudne, nie do ogarnięcia, pewnie z dwie osoby w PL mają o tym pojęcie.

Do góry Bottom