• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak dźwięku Peugeot 508 II

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
Witam, co może być przyczyną braku dźwięku w Peugeocie 508 II ? Dodam że radio dział, i wszystko wyświetla natomiast od czasu do czasu nie ma dźwięku z głośników. MOże jest jakaś typowa bolączka tego modelu ?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Odezwij się na pw . Jest typowa bolączka:)

krzymi

Początkujący
Punktów
0
podpinam się pod temat bo nijak nie mogę tego ogarnąć.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Czy to wersja że wzmacniaczem?

Sprawdź każdy głośnik, najlepiej bateryjką. Najlepiej przez wtyczkę wychodzącą ze wzmacniacza. Tak zbadasz kable, połączenia i same głośniki jednocześnie.

krzymi

Początkujący
Punktów
0
Jak zimny to gra kilka sekund. Pokazuje usterkę głośnika lewych tylnych drzwi oraz cewki trzeciego pudła basów. Zamiana głośników nic nie daje więc może faktycznie kabelek jakiś. Natomiast tej cewki nijaki zlokalizować nie mogę.. Częstym po wylądowaniu błędów diagboxem chwileczkę pogra a potem cisza

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Pokazuje usterkę głośnika lewych tylnych drzwi oraz cewki trzeciego pudła basów.
no to jak ,masz punkt zaczepienia i wiesz gdzie szukać

a głośników masz trochę więcej:
1725191853154.png

fotka ukradziona z allegro :)

krzymi

Początkujący
Punktów
0
Pewnie muszę rozebrać subwoofer i szukać tej cewki. nagłośnienie jbl jest o tyle dziwne , że równie dobrze może to być podobno uszkodzenie wzmacniacza .Z kolei jeden z moich doradcó nternetowych twierdzi że to wina radia gdzieś na procesorze są zimne luty. Wymieniałem radio efekt taki sam, dwa wzmacniacze, bez poprawy. Jak znajdę tę cewkę trzeciego pudła basów to będę szczęśliwy. Program pokazuje dwie cewki subwoofera i to mnie dziwi

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Pewnie muszę rozebrać subwoofer i szukać tej cewki.

pewnie chodzi o cewkę na głośniku.

jeżeli ten błąd (błędy) ma kod to podaj numerek. a idiotyczna nazwa pochodzi pewnie z genialnego tłumaczenia polskiej wersji. możesz też sprawdzić jak to się zwie po angielsku.

krzymi

Początkujący
Punktów
0
Kody błędu

FE68: Usterka Głośników tylnych lewych

charakterystyka błędu: nie okreslone.

PRZYCZYNA : miejscowy

Zmienne przypisane do usterki

FE71: Usterka cewki 3 pudła basów

charakterystyka błędu : nie okreslone. PRZYCZYNA miejscowy Zmienne przypisane do usterki

Precelek14

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnów
jawacontrol.pl
Brak dźwięku w 508 II to niestety dość częsta przypadłość. Przyczyną mogą być problemy z modułem wzmacniacza audio lub złącza głośnikowe. Sprawdź też, czy nie ma problemów z oprogramowaniem systemu multimedialnego, bo czasami aktualizacja lub reset mogą pomóc.

Do góry Bottom