• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak iskry mini cooper s

Pioter92

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zabrze
Witam mam problem z mini cooper s 1.6 benzyna 2006 rok auto kreci ale nie zapala nie ma iskry wymienilem cewke zaplonowa i dalej nic zauwazylem ze nie ma masy na wtryskach i nie podaje paliwa cisnienie na listwie 4 bary prosze o pomoc z góry dziękuję

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
nie ma iskry wymienilem cewke zaplonowa i dalej nic zauwazylem ze nie ma masy na wtryskach i nie podaje paliwa
Sprawdź napięcia i masy cewki zapłonowej oraz sygnał ze sterownika (3pin +12V, 2 pin GND, 1 pin sygnał).
Wtryskiwacze sterowane są masa więc zapewne jej nie zmierzysz miernikiem, a wieć musisz posiadać oscyloskop. Zobacz czy na włączonym zapłonie masz na wtryskiwaczach pin 1 względem masy 12V? To samo sprawdź w przypadku cewek. To napięcie powinno pojazwić się na chwile w momencie włączenia zapłonu i znika. Następnie pojawi się w chwili rozruchu.

MaciekZ

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Witam mam problem z mini cooper s 1.6 benzyna 2006 rok auto kreci ale nie zapala nie ma iskry wymienilem cewke zaplonowa i dalej nic zauwazylem ze nie ma masy na wtryskach i nie podaje paliwa cisnienie na listwie 4 bary prosze o pomoc z góry dziękuję
sprawdź jeszcze immo ewentualnie, nie wiem jak w tym modelu ale zdarza się że padnie cewka/antena albo w przypadku kluczyka wypadnie transponder

Do góry Bottom