• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak mocy Mercedes VITO 2.2 CDI 638

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Witam

Mam taki problem brak mocy VITO 638 2,2 CDI jedynie, co zrobiłem to wymieniłem 2 miedziane podkładki pod wtryskami. Sprawdziłem go na kompie dostałem taki błąd Regulacji ciśnienia w kolektorze dolotowym. Nie wiem, co robić w tej sytuacji, może ktoś miał coś podobnego.

Proszę o jakieś info

jaro8590

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Jasło
Sprawdz zawór regulujący turbosprężarką, podciśnienia, szczelność dolotu

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Ok dzięki tak masz rację właśnie ten zawór dzisiaj ogarnąłem zakładając pompę wody odłączyłem je od zaworku i to był problem, Nie wiedząc, że to takie ważne i nawet nie wiedziałem, co to jest teraz wiem człowiek uczy się całe życie i tak jest durny. Teraz autko chodzi tak jak powinno

Dzięki za prawidłową informację

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Witam

Wszystkich Męczę was od dłuższego czasu, ale tak jakoś wychodziło, że miałem problem za problemem. Ale to najważniejsze już ogarnąłem, ale w między czasie wyszedł następny, ale myślę, że już ostatni. Gdzieś Miesiąc temu nabiłem Klimę po nabiciu było wszystko ok po sprawdzeniu, kiedy została nabita więcej nie sprawdzałem, ponieważ nie miałem potrzeby, teraz włączyłem i okazało się, że brak Klimy. Freon na pewno jest i brak wycieków sprawdziłem auto na kompie i dostałem taki błąd.

Szyna can błąd komunikacji silnika. Sygnał CAN sprężarki AC wyłączony. Może ktoś ma pojęcie gdzie szukać przeczymy będę bardzo wdzięczny za pomoc

Do góry Bottom