• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak pracowników do warsztatu

RemuSkm

Początkujący
Punktów
7
Miasto
Mniszków
Temat przeradza się w wojnę. Niestety są rzeczy których się nie zmieni tak szybko bądź wcale
A jeśli chodzi o ręce do pracy to bez tzn doświadczenia to sory nie oszukujmy się wiemy jaka jest prawda
na chwile obecną nawet kierowców c+e bez doświadczenia UE zabiera z pocałowaniem w rękę i to niestety zaczyna być w każdej branży a nikt nie zaprzeczy że każdy chce zarobić jak najwięcej

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Stawki są niskie bo jest ogromna szara strefa garażowców i dorabiających po godzinach.

metalworks

SuperMechanior
Punktów
54
Witam
Ja zatrudniam pracowników za wschdniej granicy pracują za 2000 zł i są zadowoleni a wiedzą i zapałem nie ustępują naszym mechanikom. Dwa lata temu zatrudniłem pierwszego teraz mam siedmiu.

Pracują bo się jeszcze nie dowiedzieli, że ich rodacy wyciągają 2x tyle na dużych centrach dystrybucji towarów.

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Hmm... Dajcie pensję 5000zł i za każdą skuchę -50zł, wtedy będą się pilnować. Tyle lat pracowałem jako mechanik i wiem, że jest to ciężki zawód, ale jeszcze trudniej znaleźć osobę, która szanuje mechanika. Dzisiaj lepiej traktuję się lumpa jak dobrego mechanika.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Mechanicy powinni najpierw zacząć się sami szanować.
Jak można szanować gościa który po cały dniu roboty w warsztacie u swojego szefa, skuszony wizją 30 zeta wymienia klocki u siebie w garażu klęcząc na kolanach a obok chodzi zagadują dumny klient paląc cajkę i myśląc sobie jakiego to deala nie zrobił.

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Tacy to gównozjady i psują opinnię. Ja za wym klocków pod domem nigdy nie brałem mniej jak w warsztacie, i też na brak pracy nie narzekałem.
Trzeba umieć się szanować, wiedza też kosztuje :)

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Pod domem trzeba liczyć jako ekspres a nie na kolanach sobie i szefowi chleb odbierać.

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
A może wiedza Pana Mechanika ? bo jest mechanik i Pan Mechanik, a to już różnica :)

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Prawde mówiąc to mowiac łagodnie kupę mnie to obchodza inne warsztaty bo tak. A jak by ktos drazyl głębiej temat to sie dowie bo tak. Troche jestem w tym fachu i wiem ze mechanicy to kiciarze.

Lgaja jak psy i dlatego tak jest

A wiekszosc to puste łby

darcuss

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
Stolyca
Prawde mówiąc to mowiac łagodnie kupę mnie to obchodza inne warsztaty bo tak. A jak by ktos drazyl głębiej temat to sie dowie bo tak. Troche jestem w tym fachu i wiem ze mechanicy to kiciarze.

Lgaja jak psy i dlatego tak jest

A wiekszosc to puste łby
A znasz jakiś inny zawód co nikt nie jest kiciarzem ? oczywiście oprócz szklarza, bo on kituje

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Na 70cm zasra .na pi..da
Np patolog nie musi oszukiwać hehe. Nawet hurtownie wystawiaja zawyżone faktury o pare stow zeby choc nie sttacic klienta mechanika

Do góry Bottom