• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak reakcji na pedał gazu

Punktów
0
Witam, mam ostatnio problem z brakiem reakcji na pedał gazu. Po wizycie u mechanika stwierdzono, że przepustnica jest do wymiany (na diagnozie wszystkie błędy dotyczyły przepustnicy). Po wymianie wyjechałem z warsztatu i po 15 minutach znów to samo. Z normalnych dla tego auta 600-800 obrotów weszło na 1000 i szarpało, a po chwili brak reakcji na gaz. Po ponownym odpaleniu silnika wszystko jest wzorowo, ale poprzednio też raz nie reagował, odpalił, a na drugi dzień padł na dobre. Co to może byc ? W poniedziałek mam podjechać na reklamacje, ale jednak troche kasy już na tą wymianę poszło i chcialbym być lepiej przygotowany, tym bardziej, że nie wiem kiedy znów przestanie reagować.

Samochód to VW Polo 1.4 6n2 2000r benzyna + lpg (wymieniane niedawno świece, rozrząd.

Znalazłem kilka podobnych tematów, jednak w żadnym problem się nie powtórzył po wymianie całej przepustnicy.

Z góry dzięki za pomoc ;)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ale w czym masz problem ? :eek:
Skoro dostałeś rachunek za naprawę, a naprawa okazała się nieskuteczna, to albo masz prawo do zwrotu kasy, albo usunięcia usterki za darmo w ramach gwarancji...to po co kombinujesz ?:eek:
Choć osobiście uważam, że nie byłeś w żadnym warsztacie- tylko dłubałeś sam i to dłubanie okazało się nie trafione...:meh:

Punktów
0
Byłem w warsztacie, nawet mam rachunek :D Jednakże jestem juz spanikowany bo KOLEJNY mechanik znów wymienia mi coś, po czym okazuje się, że chodzi o cos innego. Co mechanik to ciągle naprawy/wymiany na chybił-trafił. To mój 6 mechanik, a ciągle nie trafiony Łódź K...wa ;)

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
To po co jeździsz po kolejnych ?
Wróć do tego samego co ci robił i po problemie...powiedz, że naprawa była nie skuteczna i niech ci odda albo kasę za tą przepustnicę i usługę, a przepustnicę niech se zabierze z powrotem, albo niech usunie usterkę za darmo w ramach gwarancji...ja tu nie widzę żadnego powodu do paniki...:D
Natomiast jak będziesz jeździł za każdym razem po innych mechanikach to każdy kolejny nie wie co robił poprzednik i w ten sposób będziesz tylko wydawał kasę... ale to twoja kasa i twoja sprawa...:D

Do góry Bottom