• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak reakcji przełącznika.

Astreger

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chełm
Witajcie

Mam problem z moim BMW E87 z 2004r. Dzisiaj przestał reagować przełącznik otwierania szyby od strony pasażera, tzn. przycisk sam w sobie działa, natomiast szyba się nie opuszcza. Otwieranie prawej szyby od strony kierowcy działa bez zarzutu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mniej doświadczonemu koledze jak się do tego zabrać?

Pozdrawiam

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rozebrać, zdiagnozować usterkę, naprawić i złożyć...:bored: przecież to takie oczywiste i proste...:D

LuK444Sz

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Miechów
Skąd wiesz, że przycisk działa? To, że się wciska to normalne. Rozbierz i dostań się do przewodów/kostki idącej do przycisku. Miernik w rękę i sprawdź czy dochodzi prąd. W drzwiach nie pojawiają się żadne niepokojące odgłosy po naciśnięciu przycisku?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witajcie

Mam problem z moim BMW E87 z 2004r. Dzisiaj przestał reagować przełącznik otwierania szyby od strony pasażera, tzn. przycisk sam w sobie działa, natomiast szyba się nie opuszcza. Otwieranie prawej szyby od strony kierowcy działa bez zarzutu. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mniej doświadczonemu koledze jak się do tego zabrać?

Pozdrawiam

Witajcie

Pozdrawiam
Po pierwsze strona kierowcy to lewa pasażera prawa po drugie zamien przełącznik ze strony twojej prawej i podepnij do twojej lewej ku....... A chyba sam już się zamotałem:D

Astreger

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chełm
Skąd wiesz, że przycisk działa? To, że się wciska to normalne. Rozbierz i dostań się do przewodów/kostki idącej do przycisku. Miernik w rękę i sprawdź czy dochodzi prąd. W drzwiach nie pojawiają się żadne niepokojące odgłosy po naciśnięciu przycisku?

Działał, ale przypadkiem podlałem go wodą i nagle zwariował, przypuszczam że sam zawaliłem sprawę. Dźwięków nie wydaje kompletnie żadnych, tak jakby kostka była odpieta.

LuK444Sz

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Miechów
Możesz kombinować i zamienić na sztukę jedną stronę z drugą i spróbować, czy zadziała. Ale jeśli był zalany wodą, to najprostszym rozwiązaniem będzie kupienie nowego i wymiana. Koszt na prawą stronę będzie taki, że szkoda zachodu z próbą jego reaktywacji.

Do góry Bottom