• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak wstecznego biegu.

Piotr432

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wadowice
Zaistniała taka sytuacja. Mam samochód Renault Laguna 2 1.8 16v z 2004 roku. Dzisiaj rano normalnie jeździłem i wszystko było okey. Zaparkowałem i po jakiś 4 godzinach przychodzę i brak wstecznego biegu. Nie da się wrzucić wstecznego ani na zapalonym ani na zgaszonym silniku, lewarek wraca na luz, pozostałe biegi działają prawidłowo.
Wcześniej nie było rzadnych objawów.
Co może być przyczyną ?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wszystko wskazuje, że ci na parkingu zajumali wsteczny:p:D Musisz parkować na strzeżonym to nie będziesz miał takich akcji....:bored:

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Moze linka sie urwala od zabezpieczenia ten element ktory sie podciaga zabezpieczenie przed wbiciem wstecznego dziala ok?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Wszystko wskazuje, że ci na parkingu zajumali wsteczny:p:D Musisz parkować na strzeżonym to nie będziesz miał takich akcji....:bored:

Piotr432

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wadowice
Skrzynia manualna. Już po oględzinach u mechanika, okazało się, że urwała się linka lewarka zmiany biegów. Mam okazję kupić używaną w bardzo dobrym stanie z tym, że jest to lewarek zmiany biegów z linkami do skrzyni 5 biegowej z laguny 2 2.0 16v z 2005 roku, a ja mam Lagune 2 1.8 16v z 2004 roku też 5 biegową. Tylko nie wiem czy będzie pasować ?

Do góry Bottom