• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brava 1.2 - Dziwne dźwięki podczas jazdy

Fornax

SuperMechanior
Punktów
11
Witam,
Mam problem ponieważ podczas jazdy samochód wydaje dziwne dźwięki..
Poniżej link jaki to rodzaj..
http://przeklej.org/file/iyQTXH/Brava.1.2.-.Dziwne.dzwieki.podczas.dodawania.gazu.mp3.mp3

Na postoju kiedy ostro dodaję gazu brak jakichkolwiek niepokojących stukotów it.
Natomiast podczas jazdy i dodawania gazu słyszę taki jakby chrobot.. Szczególnie podczas przyśpieszania..
Zauważyłem również że jadąc bardzo powoli i skręcając kołami w prawą stronę w pewnym momencie dobiega jakby tarcie..
Kiedyś robiłem drążki i końcówki ale zbieżność była ustawiana co nie zmienia faktu że samochód po puszczeniu kierownicy skręca lekko w lewo..
Mechanik twierdził że wszystko jest ok i że możliwe że ktoś grzebał kiedyś przy kierownicy w co wątpię..

Proszę o pomoc może czyjeś sprawne ucho wychwyci co to może być za dźwięk ponieważ nie chciałbym wydawać kocia na samochód który ma już swoje lata i powinien zostać wymieniony na nowszy model..

Fornax

SuperMechanior
Punktów
11
Zauważyłem też jedną rzecz przed tymi stukami..
Jak skręcałem ostro w lewo np. zawracam to po szybkim puszczeniu kierownicy słyszałem takie głośne PUK!
Może to był początek tego problemu..

Fornax

SuperMechanior
Punktów
11
Ostatnia edycja:
Do góry Bottom