• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brava 1.6 16v pomimo napraw cały czas źle.

Matii

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Panowie błagam was o pomoc. Jakieś 3 tygodnie temu wydmuchało mi uszczelkę pod głowicą, tak więc została ona wymieniona a głowica splanowana. Mechanik na odchodne powiedział mi że nie jest pewny co do pompy wody i że może z niej ciec, więc w razie czego żebym przyjechał to się ją wymieni. Myślę, okej tak zrobię. Gdy przejechałem się parę razy, wskazówka temperatury utrzymywała się w normie lecz z pompy faktycznie zaczęło ciec, więc odstawiłem samochód do mechanika a ten wymienił mi pompe. Autko odebrałem dziś, i przed chwilą wracając od dziewczyny, wskazówka znów poszła wysoko do góry, ogrzewanie zniknęło i zaczęło to tak falować. Jechałem chwilę, wskazówka temp. spadała do pierwszej kreski za połową, ogrzewanie było. Lecz po chwili znów rosło i ogrzewanie zniknęło. Zatrzymałem auto i zacząłem odkręcać korek od płynu chłodzącego, płyn zaczęło wypychać i wylewał się ze zbiorniczka lecz po chwili to ustało i był normalnie, natomiast gdy odkręciłem taki mały korek który znajduje się na górze z prawej strony chłodnicy, zaczęła tam lecieć gorąca para. Panowie o co tu kurde chodzi!? Co jest dalej nie tak, nie mam już do tego naprawdę siły... Wydałem 1400 zł na te naprawy a i tak jest źle.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Albo zmień mechanika.Jak można wypuścić auto po naprawie głowicy z uszkodzoną lub cieknącą pompą.Teraz to może być,że układ był źle odpowietrzony.Ale może być znowu uszczelka pod głowicą.Uszkodzony termostat lub wentylator-y chłodnicy.To powinno być sprawdzone po naprawie głowicy

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
aby fiata dobrze odpowietrzyć trzeba się nagimnastykować. Zwykłe zalanie płynu nie pomoże. Tam należy odpowietrzyć układ nadciśnieniem w zbiorniczek....

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Mi też to wygląda na zapowietrzony układ.Pewnie mechqnik nie zrobił tego jak należy a fiat faktycznie jest pod tym względem kaprysny.Jestem pełen podziwu dla tego mechanika że zaryzykował ponowne zrzucanie czapki

mechtrans66

Początkujący
Punktów
0
po 1 mechanik to jakis chyba pan franek spod monopolowwego jak zaraz nie wymienił pompy aswojaa droga czemu zaraz rozrzadu nie wymienił? dawno wymieniales? ile na tym przejechał rozrządzie?

a co do pytania to niech Ci ktos porzadnie go odpowietrzy i bedzie git

Do góry Bottom