• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brudna ciecz z wydechu Seat Leon 2 benzyna 1.6

adamhool

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tychy
Sytuacja jak na załączonym filmiku.
Film
Miał ktoś podobny problem? Czym może byc to spowodowane i za co się zabrać? Mechanicy nie pomagają

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
to jest bardziej woda czy olej?

jak woda to normalne: wilgoć się skrapla. do tego w spalinach z prawidłowego spalania benzyny jest woda. pewnie jeździsz na krótkich trasach i tłumik nie ma czasu się nagrzać i wysuszyć.
przegoń auto na dłuższej wycieczce

adamhool

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tychy
Haha od sztangi :) woda tylko czemu taka brudna przez to mam cały czas zderzak i maskę w czarnych kropkach. Olej to nie jest bo to nie tłusta ciecz ani nie śmierdzi. Może tłumik w środku z sadzy ?

adamhool

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tychy
W sensie klapę od bagażnika :D
Robiłem trasy po 3h i problem nadal występował

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Mi kiedyś laska spanikowana dzwoni, że paliwo leje się z wydechu. Przyjechała a tu nic nie leci. Uświadomiłem ja, że to woda

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
U mnie jakiś czas temu klient dzwoni że mu benzyna kapie z wydechu, jak chodzi na Pb i tak samo na Lpg
po weryfikacji okazało się że wtryskiwacz się zaciął w pozycji otwartej i faktycznie lało się paliwo. Tak w formie ciekawostki nowy w serwisie Nissana do 12 letniego Qaskaia wtryskiwacz cena to ok 2500 pln ;D i niedostępny ;D

adamhool

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tychy
U mnie jakiś czas temu klient dzwoni że mu benzyna kapie z wydechu, jak chodzi na Pb i tak samo na Lpg
po weryfikacji okazało się że wtryskiwacz się zaciął w pozycji otwartej i faktycznie lało się paliwo. Tak w formie ciekawostki nowy w serwisie Nissana do 12 letniego Qaskaia wtryskiwacz cena to ok 2500 pln ;D i niedostępny ;D
Paliwo to na szczęście nie jest :)

Do góry Bottom