• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

c4 2.0hdi problem z rozrusznikiem

Xardas00

Początkujący
Punktów
1
Citroen c4 2.0hdi rhr 2008r.
Rozrusznik nie chce kręcić po przełączeniu kluczyka na rozruch.
Do tej pory sprawdziłem stacyjkę i wychodzi plus na rozruchu na 2 kablach, jeden idzie do bsi i dalej nie wiem gdzie idzie, a drugi idzie bezpośrednio do bsm żółty kabel na 3 kostce bsm. Bezpiecznik na bsm sprawdzony dobry, ale nadal nie idzie prąd 12v z bsm na wtyczce 5 pinowej w której idzie kabel najgrubszy na elektromagnes rozrusznika, dodam że po zwarciu na rozrusznika + na elektromagnes auto normalnie odpala. Żółty kabel który idzie do bsm bezpośrednio ze stacyjki ma +12 gdy daje się na rozruch, ale nadal nie wiem co z tym kablem co idzie do bsi w środku samochodu, czy wie ktoś gdzie on idzie potem do bsm? Bo nigdzie nic nie mogę znaleźć, dodam że na wtyczce 5 pinowej w miejscu gdzie idzie kabel na rozrusznik jest ciągle 10,9 v i nic się nie zmienia po dawaniu na rozruch.

wladyslaw_w908

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Turek
Wygląda na uszkodzenie przekaźnika w BSM
Częsta przypadłość ostatnio zamawiałem używkę koszt 900 zł nic tańszego po numerach nie mogłem namierzyć

Xardas00

Początkujący
Punktów
1
A czy jest pan pewien że odpowiada za to aby ten jeden kabel bezpośredni ze stacyjki na bsm? Czy ten drugi co idzie do bsi w środku auta jest jakoś powiązany dalej i idzie na bsm do przekaźnika? Bo nie mogę znaleźć nic w temacie, a rozkopywać wszystko mi się nie widzi.

Do góry Bottom