• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Centralny zamek Seat Alhambra I lift 2003r

Areczek85

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam pytanko, staram się we własnym zakresie naprawić centralny zamek a dzie je w nim mianowicie, wariuje mi czasami, raz mi zamknie wszystkie drzwi raz tylko kierowcy, raz zamknie kierowcy i pasażera przód, raz kierowcy pasażera i jedne z tyłu a raz tylko kierowcy lub wcale czasem wgl nie reaguje więc zamykam ręcznie ale się nie da gdyż jak zamknę wszystkie ręczne wyjdę z auta i kluczykiem zamykam drzwi kierowcy by w końcu pujsc do domu po bitwie z tymi zamkami to zamykam wyciągam kluczyk a on po chwili otwiera się sam aż krew zalewa co jest, szukałem na forach wszędzie ale nic nie ma ogólnie też chcę wiedzieć gdzie się znajduje modół sygnału z kluczyka i czy ten modół jest już wbudowany w ten modół komfortu (skrzynkę bezp. Zwał jak zwał) czy gdzie to ustrojswo jest która wtyczka jest od centralnego podpina się do niego, tematy pod słowem schematy centralny czy coś nie ma dokładnego opisu w necie, proszę o zrozumienie i pomoc co jest winne czy net cały modół do wymiany bo jak wszędzie czytam że zawilgociny niby z kąd skoro mam sucho w aucie jak na saharze,,,

Załączniki

• 6bce89c64ad8ab4873a0fe5a5faa.jpeg
    6bce89c64ad8ab4873a0fe5a5faa.jpeg
    834,1 KB · Wyświetleń: 17

Areczek85

Początkujący
Punktów
0
No wczoraj niedzialał cała noc padało przychodzę nie zadziałał zamek ale już potem i przez resztę dnia działał do końca dnia i bądź tu mądry,,,

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Wyjm bezpiecznik od komfortu i problem zniknie

Codi

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Tarnów
Centralny znajduje się w komforcie (jak napisałeś skrzynka Bezpiecznikow)
Najlepiej oryginalny wyłączyć i dołożyć inny (sam moduł)

Areczek85

Początkujący
Punktów
0
Hmm super by było jeszcze gdybyś mi wskazał gdzie jest ten bezpiecznik. Lub sobie ze mnie żartujesz, bo skoro go wyjme to coś przestanie działać w końcu,,,,
Do odpowiedzi drugiej hmmm może i łatwo ale kupa przepisania kabli i schematów skoro kierujecie wszystkie te odpowiedzi ze to wina tego komfortu więc wystarczy kupić nowy a nie szukać po instalacji a auto chce mieć w oryginale ale nie sztukowac chińszczyzny, fakt nowy modół kosztuje 800-850zl używany 100-120 narazie kupię używany by mieć pewność że to to i oby ten używany działał

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Bez bezpiecznika bedziesz mial problemy z szybami i centralnym z glowy:D:D

Areczek85

Początkujący
Punktów
0
Dobra chyba już doszedłem gdzie tkwił problem, a w sumie ponoć seaty maja ztym problem na podszybiu idzie wiązka instalacji i tam zawsze zbiera się wigoc poprzez co kable są zawilgocone i tez może dochodzić tam do zwarc jak powłoka izolacyjna jest już w jakim stopniu naruszona muszę oczyścić to miejsce osuszyć z znalesx ewentualne przyczyny tam, jak się zabiorę zrobię kilka fot dla jasności

Do góry Bottom