• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chebrolett Nubira/lacetti 2.0D CDX Problem po wymianie wtryskiwacza

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
Witam, znalazlem sie az tutaj z prostych powodow z jakies 3 miesiace temu zakupilem cehvroletta nubire 2.0d CDX autko caly czas w eksploatacji zero jakichkolwiek problemow az zaczalem interesowac sie ciagla swiecaca poduszka powietrzna. pojechalem do mechanika po podpieciu auta pod kompa wykazalo ze poduszki w siedzeniach maja jakies porblemy ale dowiedzialem sie rowniez ze sieca zarowa na pierwszym cylindrze jest do wymiany, spec ktory wymienil mi swiece odkrecil ta elektorniczna czesc od wtryskiwcza tak wiec wiedzialem ze jest juz po nim i trzeba kupic nowy wtryskiwacz bo wysylac do regenaracji i kalibracji wyniesie mnie za duzo wiec kupilem nowy uzywany z takiego samego samochodu ktore szlo na zlom samochod mial ten sami silnik ten sam oryginalnie fabryczny wtryskiwacz a wiec wymienilem go wraz z nowa uszczelka po czym odpowietrzymel caly uklad paliwowy i odpalam auto a tu nic, przyjechal do mnie znajomy mechanik i psiknal tym spreyem aby pomoc mu wystratowac auto wystartowalo ale... dalsza czesc pokazana na zalaczanych filmiach, moze ktos co wie co go boli dodam ze wtryskiwacz nie byl jeszcze kodowany bo nioe znalazlem jeszzc e speca z komputerem ktory bylby wstanie to zrobic o do serwisu zawozic auto na lawecie plus placic za serwis mnie nie stac.

Dodam rowniez ze ten caly dym z podspodu samochodu cieknie wydostaje sie przez filtr dpf i cienkie z niego rowniez paliwo z poczaku myslalem ze to olej ale to poprostu syf z dpf wymieszany z paliwem wiec zdaje se sprawe ze pierwszy wtrysk daje za duzo paliwa. czy moze byc to spowodowane nie zakodowanym wtryskiem ? bo z tego co widze wszedzie jak i jak dzwonilem do serwisu powedziano mi ze nawet jesli nie jest zakodowany to moze miec tylko problem z nierowno dzialajacym silnikiem ale nic pozamtym i spokojnie powiniem autem dojechac do mechanika. aby zaprogramowac a w takim tsanie jakim jest teraz to strach wogole ruszac bo nie wiadomo co go boli

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
W sensie jakby lał.
no rozumiem czyli tak jak sie domyslam ten wtrysk ktory wymienilem leje paliwo a nie wtryskuje i pytanie teraz czy myslisz ze jak zakoduje wtrysk to sie to unormuje czy raczej wtrysk ktory kupilem uzywany jest rowniez zepsuty ?

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
Niezakodowany tez tak wali. Zakoduj to moze ustapi to.
dobra to ostatnie pytanie, czy wiesz moze czym bym mogl sam zakodowac wtrysk z tego wzgledu ze obdzwonilem wsztykich mechanikow w poblizu i nikt nie ma komputera pod chevroleta aby zakodowac co kolwiek bledy i te sprawy mowia ze okej ale o kodowanie albo sprawdzenie doglebnie pojazdu odpada jedyna opcja to serwis, zas serwis mi powiedzial ze musialbym im auto przywiezc niestety w niemczech taka przejzadzka na lawecie kosztuje z 200 a dla mnie to duzo bo serwis od godziny tez se liczy 150 euro wiec odpada i pytanie posiadam modul dcp+ ta podrobka delphi ale w niej takze nie ma mozliwosci zakodowania wtrysku w tym, samochdze w innych jest bo sprawdzalem a akurat w nim nie ma :( moze znasz jakis programik gdzie moglbym pobrac i owy dalby rade ? bylbym wdzieczny bo poki co auto stoi

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
sproboje poszukac jakiejsc wersji aktywowanej o ile taka istnieje dziekuje za informacje

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
A czy leci tez dym z tlumika czy całość wywala przed DPF przy silniku ? Moze dpf sie zatkał

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
leci z tlumika tez ale mniej bo wszytsko zdarzy wyleciec przez dpf, na filmiku slyhcac wogole jak syczy ten caly dym ktory sie wydostaje pürzez dpf i kapie paliwo

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
zrobilbym to juz dawno ale samochod stoi na gorce to pierwsze drgie nie posiadam podjazdow do samochodu :( dlatego tjestem w kropce gdybym mial podglad na dol pewnie bym cos jeszzce znlazl

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
dobra to ostatnie pytanie, czy wiesz moze czym bym mogl sam zakodowac wtrysk z tego wzgledu ze obdzwonilem wsztykich mechanikow w poblizu i nikt nie ma komputera pod chevroleta aby zakodowac co kolwiek bledy i te sprawy mowia ze okej ale o kodowanie albo sprawdzenie doglebnie pojazdu odpada jedyna opcja to serwis, zas serwis mi powiedzial ze musialbym im auto przywiezc niestety w niemczech taka przejzadzka na lawecie kosztuje z 200 a dla mnie to duzo bo serwis od godziny tez se liczy 150 euro wiec odpada i pytanie posiadam modul dcp+ ta podrobka delphi ale w niej takze nie ma mozliwosci zakodowania wtrysku w tym, samochdze w innych jest bo sprawdzalem a akurat w nim nie ma :( moze znasz jakis programik gdzie moglbym pobrac i owy dalby rade ? bylbym wdzieczny bo poki co auto stoi

A może dowiemy się który rok tego cuda i z jakiego rejonu Polski jesteś skoro chcesz żeby ci ktoś to podpiął ? czy to tajemnica ?

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
A może dowiemy się który rok tego cuda i z jakiego rejonu Polski jesteś skoro chcesz żeby ci ktoś to podpiął ? czy to tajemnica ?
widze ze kolega nie za bardzo czyta, pisalem w ktoryms poscie powyzej ze jestem w niemczech, mieszkam tu na stale. ale skoro taki dociekliwy jestes to moje miasto rodzinne worclaw. a rok samochodu 2008 ale to tez mysle ze nieistotne gdyz chevrolet nubira zaczal sie od 2007r wiec ponizej 2007 jest juz daewoo sadzilem ze wszyscy w tjameniczeni w marke

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
widze ze kolega nie za bardzo czyta, pisalem w ktoryms poscie powyzej ze jestem w niemczech, mieszkam tu na stale. ale skoro taki dociekliwy jestes to moje miasto rodzinne worclaw. a rok samochodu 2008 ale to tez mysle ze nieistotne gdyz chevrolet nubira zaczal sie od 2007r wiec ponizej 2007 jest juz daewoo sadzilem ze wszyscy w tjameniczeni w marke

Jestes w niemczech na stałe i kupiłeś takie cos? :)
Wtryskiwacz pewno nie wymieniany ;)

Ostatnia edycja:

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
zrobilbym to juz dawno ale samochod stoi na gorce to pierwsze drgie nie posiadam podjazdow do samochodu :( dlatego tjestem w kropce gdybym mial podglad na dol pewnie bym cos jeszzce znlazl
Piszesz że samochód stoi na górce.. wiec wystarczy tylko zwolnic ręczny i problem rozwiązany ;) ... a licząc koszty naprawy w niemczech to za to tam kupisz lepsze auto ;) ... i dalej nie mogę wyjść z podziwu że mieszkając w niemczech kupiłeś Daewoo lanosa z dislem .. ( do lanosów nic nie mam żeby była jasność) ;)

Ostatnia edycja:

Kuboszki

Początkujący
Punktów
0
Owszem jest tak jak mówicie kupiłem sobie takiego chevroletta bo kosztował mnie 800 euro i ma niecałe 100tys przebiegu z papierami :) dlatego tez sobie nim jeździłem. I będę jeździł, dla mnie auto to rzecz nabyta i nie istotne czy w Niemczech czy Polsce nie potrEbuje auta na pokazówkę tylko aby dojechać do pracy i wrócić :)

Do góry Bottom