• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

chiptuning a lpg

KonradoL

Początkujący
Punktów
0
Najczęściej większość chipowanych jest na gazie niedorobiona albo za ubogo albo za bogato.

Mikas

Gaduła
Punktów
8
No właśnie, sterownik robi to co ma w programie (jeśli ma opcje zapętlenia) ale fachowiec musi sam ustalić mieszankę na właściwym poziomie.

krzysiek.faryna

Początkujący
Punktów
0
auto juz mam naszykowane do skażenia gazem. na hamowni wyszło 290KM. wiem ze stag i zenit ma instalacje do tego silnika. czy na jakies jeszcze instalacje zwrocic uwage?

KonradoL

Początkujący
Punktów
0
Ja nie pale, pije w towarzystwie a instalacje poleciłbym Ci BRC tylko nie wiem czy w twoich okolicach ktoś to serwisuje.

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Jeśli chcesz jeździć na wysokich obrotach głównie na gazie to musisz dać mocniejsze wtryskiwacze, ale wtedy na wolnych obrotach będziesz miał tylko benzynę, więc będziesz musiał poprawiać mapę gazową.

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
mapa bedzie i tak do regulacji, przy tej mocy na górze trzeba dać więcej pb

Mikas

Gaduła
Punktów
8
A jest możliwość zamontowania wtryskiwaczy BF?

krzysiek.faryna

Początkujący
Punktów
0
dzwoniłem do auto gazu i powiedzieli ze mozna założyć bf-y ale nie wiadomo jak bedzie z biegiem jałowym, moze zalewać. mowią ze bezpośredni wtrysk działa na biegu jałowym na benzynie i gazie wiec ta dawka gazu musi być na prawdę mała wiec moze sie okazać ze bedzie musiał być jałowy na samej benzynie

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Przy takiej trzeba wybrać mniejsze zło, jeśli bf-y i jazda na gazie przy pełnym obciążeniu to na wolnych obrotach będzie go zalewać.

Do góry Bottom