Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Auto przestało zmieniać biegi przed tym jak to się stało żle zredukował bieg zamiast 1 wrzucił 2 ale jakoś dostałem je na parking.Tam auto stało 1.5 h po instynk. odpaleniu na display-u zamiast N widziałem 4a.Manetka nie reagowała na R N tylko reagowała na 4a oraz 4 bieg kiedy chciałem ruszyć auto jakby stale było na N po nastawieniu na inna opcję robot nie robił nic.
Podpowiedź. W układzie ma być 40 barów ciśnienia. A te rozwiązania nie są zbyt trwałe. Jak naprawisz to pchaj na sprzedaż i kup se hudrokinetyka lub zwykła manualna
U mnie jeździ tego od groma . Nikt jeszcze nie narzekał.... skrzynie super . Podzespoły też. Sprzęgło na czas wymienić i jeździć dalej . Około 300-400kkm kończy się pompa , robot . Jak zaczyna szarpać przy ruszaniu / zmienię biegow to szukać przyczyny a nie jeździć do końca .
Przepraszam Was za ciszę wymieniłem czujnik stopu czytalem o tym na forum i uderzyłem w to -za skutkowało narazie. Przyjechałem nim 600 km do kraju o własnych siłach ale stale temat nie jest zamknięty,ponieważ rozsiał mi błędy po wszystkim abs i stale jest z nim problem ,gaerbox fault mam biegi nie w automacie tylko wbijam neutral i potem A komp wybiera bieg zależnie od prędkości jeszcze świeci check jakis i bez podpięcia do kompa nie powiem więcej
Automatyczne połączenie postów:
jeśli można spytać jaki olej jest dedykowany do tego robota może być Renaultmatic D3SYN czy Ravenol GHA-F
Z tym hydrokinetykiem to znam temat bo posiadam też chryslerka town country z 3.8l i tam jaj takich nie ma ze skrzynią len zawieszają sią tam zaworky sterujące ale to już inny temat
Przepraszam Was za ciszę wymieniłem czujnik stopu czytalem o tym na forum i uderzyłem w to -za skutkowało narazie. Przyjechałem nim 600 km do kraju o własnych siłach ale stale temat nie jest zamknięty,ponieważ rozsiał mi błędy po wszystkim abs i stale jest z nim problem ,gaerbox fault mam biegi nie w automacie tylko wbijam neutral i potem A komp wybiera bieg zależnie od prędkości jeszcze świeci check jakis i bez podpięcia do kompa nie powiem więcej
jeśli można spytać jaki olej jest dedykowany do tego robota może być Renaultmatic D3SYN czy Ravenol GHA-F
Z tym hydrokinetykiem to znam temat bo posiadam też chryslerka town country z 3.8l i tam jaj takich nie ma ze skrzynią len zawieszają sią tam zaworky sterujące ale to już inny temat