• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen 1,6hdi GPicasso 06r półautomat

tomC4

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Auto przestało zmieniać biegi przed tym jak to się stało żle zredukował bieg zamiast 1 wrzucił 2 ale jakoś dostałem je na parking.Tam auto stało 1.5 h po instynk. odpaleniu na display-u zamiast N widziałem 4a.Manetka nie reagowała na R N tylko reagowała na 4a oraz 4 bieg kiedy chciałem ruszyć auto jakby stale było na N po nastawieniu na inna opcję robot nie robił nic.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Podpowiedź. W układzie ma być 40 barów ciśnienia. A te rozwiązania nie są zbyt trwałe. Jak naprawisz to pchaj na sprzedaż i kup se hudrokinetyka lub zwykła manualna

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Przeważnie sypią się bo zły olej jest lany .

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
U mnie jeździ tego od groma . Nikt jeszcze nie narzekał.... skrzynie super . Podzespoły też. Sprzęgło na czas wymienić i jeździć dalej . Około 300-400kkm kończy się pompa , robot . Jak zaczyna szarpać przy ruszaniu / zmienię biegow to szukać przyczyny a nie jeździć do końca .

tomC4

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Przepraszam Was za ciszę wymieniłem czujnik stopu czytalem o tym na forum i uderzyłem w to -za skutkowało narazie. Przyjechałem nim 600 km do kraju o własnych siłach ale stale temat nie jest zamknięty,ponieważ rozsiał mi błędy po wszystkim abs i stale jest z nim problem ,gaerbox fault mam biegi nie w automacie tylko wbijam neutral i potem A komp wybiera bieg zależnie od prędkości jeszcze świeci check jakis i bez podpięcia do kompa nie powiem więcej
Automatyczne połączenie postów:

jeśli można spytać jaki olej jest dedykowany do tego robota może być Renaultmatic D3SYN czy Ravenol GHA-F

Z tym hydrokinetykiem to znam temat bo posiadam też chryslerka town country z 3.8l i tam jaj takich nie ma ze skrzynią len zawieszają sią tam zaworky sterujące ale to już inny temat

Przepraszam Was za ciszę wymieniłem czujnik stopu czytalem o tym na forum i uderzyłem w to -za skutkowało narazie. Przyjechałem nim 600 km do kraju o własnych siłach ale stale temat nie jest zamknięty,ponieważ rozsiał mi błędy po wszystkim abs i stale jest z nim problem ,gaerbox fault mam biegi nie w automacie tylko wbijam neutral i potem A komp wybiera bieg zależnie od prędkości jeszcze świeci check jakis i bez podpięcia do kompa nie powiem więcej

jeśli można spytać jaki olej jest dedykowany do tego robota może być Renaultmatic D3SYN czy Ravenol GHA-F

Z tym hydrokinetykiem to znam temat bo posiadam też chryslerka town country z 3.8l i tam jaj takich nie ma ze skrzynią len zawieszają sią tam zaworky sterujące ale to już inny temat
Nie wiem dlaczego nie widziałem odp. od Was byłem aktywny wtedy caly tydzień gdyż wtedy dla mnie każda pomoc była dla mnie jak złoto hmm....

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom