• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CITROEN C2 1.4 BENZYNA WYSOKA TEMPERATURA !!!!

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam,

Mam pytanie do was powiedzcie mi proszę co może być powodem gdy auto nagrzewa się do 3 kresek czyli tak jak powinno być potem jak osiągnie wyższą temperaturę włączają się wszystkie diody komunikat dźwiękowy i po chwili załącza się drugi bieg wentylatora i schładza go do normalnej temperatury 3 diody. Czujnik temperatury silnika wymieniłem to samo !!! odpowietrzyłem go i dalej to samo.

Co radzicie, co sprawdzić ??

Pozdrawiam

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Oooo to kolega mi pomógł !!! Pewnie oddałbym gdyby mechanicy byli bardziej uczciwi !!! a nie wymieniali poszczególne elementy bo oni też nie widzą i metoda prób i błędów.

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Pompa niedawno zakładana i obieg cały czas jest dziwne podłącze jeszcze interface i zobaczę odczyt temperatury !!

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
A może brak 1 biegu i przegrzewa sie :) bo piszesz ze drugi sie włącza podobne problemy miały 206 z przekaźnikiami obok wentylatora wszystko gniło :) moze to jakiś trop.

A

Anonymous123

Pewnie oddałbym gdyby mechanicy byli bardziej uczciwi
Zaczyna mnie to irytować ze tacy jak ty szukają pomocy na forum mechaników jednocześnie twierdząc ze jesteśmy nie uczciwi. Jakbym ci zdiagnozowal wydmuchaną upg to wedlug twojego rozumowania bylbym mega zlodziejem bo tobie tylko temperatura idzie do góry a musisz zapłacić 2k.
Pompa niedawno zakładana i obieg cały czas jest dziwne podłącze jeszcze interface i zobaczę odczyt temperatury !!
To ze nowa wcale nie znaczy że dobra.

8PiCiU8

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Witam,
Po długiej nieobecności, kolego Mechanika pojazdowa Gorzów nie napisałem, że wszyscy mechanicy !! są osoby które naprawdę znają się na rzeczy i diagnozują, ale jeśli ktoś nie wie co jest zepsute to niech się przyzna i ok. Jeżeli byś mi zdiagnozował wydmuchaną upg i że jest temu winna i po zrobieniu będzie dobrze spoko proszę robić !! ale nie chciałbym potem usłyszeć, że wymieniłeś mi głowicę i nadal się grzeje.

Ok komputer podłączony wskaźnik temperatury 95 C jak wskakuje na 96 C załącza się pierwszy obieg i chłodzi do 94 C ale czasami jest tak że temperatura wchodzi na 97 C nie ma pierwszego obiegu tylko zapala się czerwona lampka i po chwili wchodzi załącza się drugi obieg wiatraka i schładza do 94 C.
Hmmm... wina modułu od Wiatraków ?? co myślicie ?? może przekaźnik !!

Do góry Bottom