• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c5 mkii (2004-2007)

Wojto83

Nowy
Punktów
0
Witam

Mam pytanie do Was jako speców

Co sądzicie o Citroenach C5 MKII - jako mechanicy.

Czy często goszczą u Was w warsztatach, co się najczęściej psuje i co z mitem że Francus to skarbonka ?

Dzięki za pomoc.

klatka288

Gaduła
Punktów
2
Miasto
chmielnik
powiem tak miałem takiego na warsztacie ło mater bosci;-))ale się psuł jednego razu tak opadł na zawieszeniu ze nie moglem lap od podnosnika wyjąc trzeba było pod kompa podpinać i to nie raz jak dupa w górze to potem przród a tyl na dole szok masakra porazka ale fajnie to jedzie fajnie wracałem nim z niemiec pocisk na drodze radzi sobie 2 litry ale bbardzo awaryje no moze akurat ten model;-)rwało paski od alternatora klimy i wspomagania bo jest jeden u nie jednego mechanika to auto stało co sie okazalo zapiekal się klimatyzator;-)nie polecam ;-)

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Francuz skarbonka ??????????/ A gdzieś Ty takie bzdury słyszał .. Kup sobie opla np. Zafirę B to zobaczysz co to skarbonka

mariusz01041975

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Fajsławice
Ja mam Citroena C5 1.8 16V z 2006 r.
Jeżdze nim już ponad rok , i powiem Ci że jestem nim zadowolony.
Co w nim robiłem to wymiana tarcz i klocków tył, na początku utlenił mi się przewód aluminiowy na powrocie z maglownicy i miałem wyciek płynu LDS. Wyciołem utleniony kawałek , pospawałem przewód i jest ok.
Bardzo wygodnie sie w nim jeździ, szczegulnie na trasie. A silnika na wolnych obrotach to wcale nie słychać, na poczatku myślałem że zgasło mi auto, a to pracowało bardzo cicho.
Wkażdym bądz razie ja polecam.

Do góry Bottom