• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi, bez pomocy plaka nie odpala

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
faktycznie pisałeś o tym przejrzałem wcześniejsze posty, trochę dziwne że przestał palić na plaku? a tu już świtają zupełnie inne pomysły...
a faktycznie autor napisał że na szynie CR ciśnienie 0. , tu też miałeś rację żeby sprawdzić manometrem po filtrze, takie tematy też miałem, jeden w Reni Espace 3.0V6, a drugi Ford Fusion, i Fiat Doblo. Komuś też pisałem żeby sprawdził dojście paliwa do filtra i wyjście czy nie ma bąbli...

Arkom

SuperMechanior
Punktów
0
Jaki miałbym powód żeby robić was w balona???? To co kolega wyżej napisał jest prawda

Odpowiedz jest prosta jak budowa cepa, i pisalem juz o tym:D Manometr zostal wpiety przed filtr, pokazywal jak nalezy zasilanie ok 3 bar tyle ze przed filtrem:) Nalezalo go wpiac miedzy filtr a pompe czego nasz fantastyczny czytelnik pewnie nie zauwazyl:) Co wiecej, o tym filtrze juz pisalem i jest to czesta przyczyna. Zreszta nie cieszmy sie przedwczesnie, moze powodem byl jednak uszkodzony zawor i zostal on wymieniony bez wiedzy wlasciciela auta:)

Poza tym fakt, że źle to zrozumiałem, bo przyjąłem że skoro do filtra paliwo dochodzi i po wyjęciu zaworu z pompy paliwo się leje podczas kręcenia to założyłem że do CR paliwo dochodzi. Z tym, że po ponownym włożeniu zaworu paliwo wracało do filtra. Nie zamierzam nikogo robić w jajo tutaj, wręcz przeciwnie jestem wdzięczny za wszelką pomoc.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Nie ze Ty zrobiles nas w balona, nie czytales dokladnie porad:D No i sam bladziles dzieki temu:D

Arkom

SuperMechanior
Punktów
0
Nie twierdzę, że tak nie było, tak czy inaczej zdobyta wiedza nie zaszkodzi. Szkoda, że trwało to tyle ale cóż nie każdy wie wszystko od razu. W każdym razie dziękuję wszystkim którzy starali mi pomóc.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
najważniejsze że auto zrobione, a i pozytyw że napisałeś co mu było, wiadomo że to doświadczenie dla wszystkich a nie wszyscy piszą o przyczynach...

Arkom

SuperMechanior
Punktów
0
Nie zajmuje się mechaniką na co dzień, (tak wiem to forum dla mechaników samochodowych - wiem) bardziej hobbystycznie Lubię się przy tym grzebać :) i ciągle się uczę. :)

Punktów
0
Widzę ze temat trochę stary ale chętnie bym się podłączyl. Samochód to suzuki grand vitara 2.0 hdi 90 km chyba właśnie od citroena bo części pasują. Odpala na plaka lub co dziwne gdy wyjmę filtr paliwa i zleci z niego paliwo po włożeniu do samochodu i kilkukrotnym napełnieniu pompką elektryczną auto odpala ze 4-5 razy, a po przejechaniu się już nie. Wymienialem regulator na pompie i czujnik wysokiego ciśnienia. Bo komputer wywalał takie błędy. Ale to nic nie pomogło. Jak kręcę to ciśnienie na listwie jest około 50 bar. Na pustym filtrze kolo 130 juz samochód odpala. Nie wiem jak sprawdzić tez zawór w filtrze. Myślałem ze to zwykły zawór zwrotny i miałem dołożyć taki na wężu, ale z tego co czytam to on reguluje ciśnienie zasilania pompy tak? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Ciśnienia na dojściu do pompy nie sprawdzałem bo za bardzo nie mam czym.

Do góry Bottom