arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Rozrząd?
dziwne że na plaku nie pali?
dziwne że na plaku nie pali?
tak coś mi to pachnie, bo nie ma komprechy....Rozrząd?
Co prawda serwis się poddał, dlatego postanowiłem zrobić jeszcze jedną próbę. Jedyna rzecz którą sprawdziłem jedynie wizualnie to obudowa filtra paliwa i to był błąd bo trzeba było sprawdzić jak wygląda przepływ paliwa przez nią. Podobno sprawdzałeś?Zawór zwrotny w obudowie filtra paliwa raczej jest ok - w jedną stronę trzyma w drugą przepuszcza, więc chyba ok.
a to ja napisałem czy autor postu?własciwie tzn ? co masz na myśli? ciśnienie jakie dochodzi na CR - uwierz mi że jest wystarczające
no to było te ciśnienie czy nie?tak i się zgadza, i to ciśnienie było bo do pompy ciśnienie było ok. Paliwo krążyło w koło tzn filtr pompa CR.
Manometr zostal wpiety przed filtr, pokazywal jak nalezy zasilanie ok 3 bar tyle ze przed filtrem
Nalezalo go wpiac miedzy filtr a pompe czego nasz fantastyczny czytelnik pewnie nie zauwazyl
Co wiecej, o tym filtrze juz pisalem i jest to czesta przyczyna. Zreszta nie cieszmy sie przedwczesnie, moze powodem byl jednak uszkodzony zawor i zostal on wymieniony bez wiedzy wlasciciela auta