• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clio II problem z odpalaniem. Pomocy :(

werciaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piła
witam. Clio II ben+gaz. Problem polega na tym ze jak na dworze zrobi się zimno moje clio nie chce odpalić. Latem bez problemu na strzała. Myślałam że to przez gaz dlatego przestałam na nim jeździć ale to w sumie nic nie dało. Świece wymienione, pompę paliwa słychać, akumulator nowy. Mój mechanik jyz nie ma pomysłu. A pomóżcie prosze :(

werciaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piła
oczywiście wiem to... tylko jest was tu tyle i myślałam że będą jakieś pomysły jak to rozwiązać oprócz wizyty u elektryka

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
oczywiście wiem to... tylko jest was tu tyle i myślałam że będą jakieś pomysły jak to rozwiązać oprócz wizyty u elektryka
Kolego sprawdzałeś kable wysokiego napięcia czyli kable siwiec czy nie mają przebicia jeżeli tak to czas na nowe .
Latem na strzała ale przy pięknej isuchej pogodzie a w deszczowy din to gorzej .

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Mialem Clio II,jedyny problem to czujnik polozenia walu oraz transponder w kluczyku,zaczal latac w srodku i auta nie mozna bylo rowniez odpalic,poza tym zadnych innych awarii przez 200 tys km.Naturalnie swiece i przewody zawsze cyklicznie wymieniane.

werciaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Piła
kolega bal się przy tym grzebać bo twierdził że czasami nie odpale w ogóle potem auta. a druga sprawa czy immo by nie miało winy cały rok a nie tylko w zimę?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Moge tylko jedno stwierdzic,to swietne auto gdyby nie rdza,dlatego nie spodziewal bym sie powaznej awarii.200 tys km i dopiero zwory trzeba bylo regulowac,to swiadczy o jakosci tego silnika,drugie tyle przebiegu pewne.Mysle,ze tylko jakis problem elektroniczny,moje odpalalo zawsze i wszedzie procz tych dwoch przypadkow wlasnie

Marcin_B

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Trzcianka
www.facebook.com
Samochód ma 17 lat i po za lekko zardzewiałą blachą w okolicach podstawiania podnośnika nie ma nić. Dla odmiany miałem forda fieste mk3 i tam progi tylne nadkola kodowały i to mocno..

Do góry Bottom