• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co gdy nie spłacę pożyczki o czasie

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Przeczytać ze zrozumieniem umowę!
Jak się nie rozumie to do prawnika!
Zapłacisz 100 zł za poradę, ale dowiesz się, jakie są konsekwencje Twojego podpisu na tej umowie.

Gdzie taka tania porada prawna? W mojej okolicy za taką kasę to w kancelarii możesz kawę wypić i ewentualnie ustalić termin wizyty. No chyba, że piszesz o kancelarii rzecznika praw klienta.

F

Fish

Gdzie taka tania porada prawna? W mojej okolicy za taką kasę to w kancelarii możesz kawę wypić i ewentualnie ustalić termin wizyty. No chyba, że piszesz o kancelarii rzecznika praw klienta.
Jastrzębie. Dwa tygodnie temu tyle zapłaciłem.
Najlepiej podzwonić i popytać.
Oczywiście jak dojdzie do przygotowania jakiegoś pisma to koszty rosną.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
665
Miasto
WLKP
Napewno na umowie nie pisało ze moze byc połamanie kosci.

kamilston

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Jeśli pożyczka była w banku to pewnie można złożyć podanie o przedłużenie spłaty.

Mecha-nik

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Wawa
A jak chwilówka to zostaje windykator z niespodziewaną wizytą :)

Rico33

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radzyń
Dokładnie się nie orientuję, ale na pewno czekają odsetki. Można powiedzieć, że to więcej niż pewne. Wiem też coś o komorniku, ale podobno sporo czasu upłynie zanim dojdzie do komornika. Poza tym są chyba jakieś teksty w internecie na ten temat. Przynajmniej tak mi się zdaje.

executor

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Jak się nie spłaci pożyczki to są problemy. Trudno mi powiedzieć o szczegółach, bo się nie znam na zasadach. Tak w ogóle to nie rozumiem, dlaczego ludzie biorą pożyczki, których nie są wstanie spłacić. Z czego to wynika? Ktoś mi wyjaśni?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Niestety często rozkręcona spirala zadłużenia wymusza zaciąganie kolejnego zobowiązania. Niestety później nie jest lepiej...

izako

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Oj cienko to widzę bo parabanki nie mają skrupułów i na ludzkim nieszczęściu robią największą kasę. Dla porównania... Bank Raiffeisen m kredyt gotówkowy bez odsetek i klient sam decyduje w ilu ratach jest w stanie spłacic.

Do góry Bottom