• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co kupic do 10 tys?

lukasz1995w

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
xxxx
Do Laguny dwumas tanszy?:D

Dlaczego dla szpanu? Sa ludzie którzy lubia jezdzic Niemieckimi samochodami. Co jest szpanerskiego w marce VW czy Audi?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Wiem, trzeba się schylać przy wsiadaniu... :p
I jeździ się " dupą po ziemi".:D

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Za te kase stawialbym tylko na rocznik.
i zapewne bylo by to cos z psa.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jak chcesz mieć w tej cenie niezawodny samochód to kup sobie Focusa 1.6 16V ewentualnie jakieś PSA jak koledzy wcześniej polecali.
Samochody o których myślisz nie będą nieawaryjne. Nie ma co się oszukiwać - za 10 tys musisz wybierać albo awaryjność albo niemiecki szpan czy przereklamowany kitajec.
A jak nie chcesz Forda, bo Twoi ani trochę nie znający sie na samochodach koledzy z podwórka powiedzą że Ford g... wort, to kup sobie to audi z przebiegiem 180 tys km w igła stanie... Niemiec płakał jak sprzedawał... ze śmiechu chyba :D

Karisma

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Niektórzy mam wrażenie przesadzają, czy to PSA czy Ford czy VW/Audi jeden pies...to są nastoletnie auta, które będą w takim stanie w jakim się znajdzie za te pieniądze.
Ja polecam grupę VW i silnik 1,8 lub jak się znajdzie 1,8T....
Nie wiem czemu Fordy czy PSA mają być w lepszy stanie, ktoś je w garażu przez 15 lat trzymał? też jeździły i mogą być bardziej wyjechanie niż VW

Jak auto znajdzie zadbane z końca lat 90 1,8T w takim A3 to posłuży dłuugo bo te silniki wytrzymują 500-600 tys km to nie jest TSI...
a do tego fajna dynamika czego przy 1,6 absolutnie zabraknie i to będzie muł dla emeryta do kościoła. Co prawda napęd FWD ale jeździ fajnie.

Do tego auta VW/Audi są popularne więc można szukać ich tysiące i wybierać najlepsze, części pod kolor, dostępne na aukcjach, giełdach itd..i mały spadek ceny, kupi się za 10k pojeździ 2 lata i sprzeda za 8...

Więc jak dla mnie A3/Golf 4 1,8 ewentualnie 1,8T będzie dobrym wyborem.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Niektórzy mam wrażenie przesadzają, czy to PSA czy Ford czy VW/Audi jeden pies...to są nastoletnie auta, które będą w takim stanie w jakim się znajdzie za te pieniądze.
Ja polecam grupę VW i silnik 1,8 lub jak się znajdzie 1,8T....
Nie wiem czemu Fordy czy PSA mają być w lepszy stanie, ktoś je w garażu przez 15 lat trzymał? też jeździły i mogą być bardziej wyjechanie niż VW

Jak auto znajdzie zadbane z końca lat 90 1,8T w takim A3 to posłuży dłuugo bo te silniki wytrzymują 500-600 tys km to nie jest TSI...
a do tego fajna dynamika czego przy 1,6 absolutnie zabraknie i to będzie muł dla emeryta do kościoła. Co prawda napęd FWD ale jeździ fajnie.

Do tego auta VW/Audi są popularne więc można szukać ich tysiące i wybierać najlepsze, części pod kolor, dostępne na aukcjach, giełdach itd..i mały spadek ceny, kupi się za 10k pojeździ 2 lata i sprzeda za 8...

Więc jak dla mnie A3/Golf 4 1,8 ewentualnie 1,8T będzie dobrym wyborem.
Słusznie gada :) starsze szmelcwageny są warte uwagi bo są proste moim zdaniem, a nie jak elektryka we francuzach, szczególnie reno ...

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Tylko że VW (szczególnie z tamtych lat) były ściągane jak leci bez względy na stan bo u nas wszystko szło jak leci "bo to niemieckie", więc wśród tych tysięcy nie znajdziesz takiego w którym chociaż miska nie cieknie :p.

A tak poważnie to temat rzeka...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mnie tam elektryka nie pada ... moze dlatego ze zasmarowałem dziegciem .... ;)

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Mam w domu Xarę , Megankę 2, Espace 4 i nic się nie dzieje z elektryką. Mam też na placu niemieckie auta do naprawy elektryki. ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Połowa to legendy jak i o zawieszeniu hydro w cytrynach.

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
Żadnych Vagonów :) ludzie ci dobrze radza PSA na 100% bedzie w lepszym stanie.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nie bedzie w lepszym stanie tylko bedzie pewnie młodszy. Każde auto czy to niemieckie czy francuskie jak będzie zajechane to będzie się sypać.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to się zgadza zajechany nawet RR padnie choć tego nie jestem pewny ....

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Podobno Land Rover chociaż nigdy nie jest sprawny to zawsze jedzie :p

Do góry Bottom