• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno auta do 12 tys zł. Proszę o rady :)

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
no ja sie staram dobrze wybrać, ale chyba jestem za wybredna :D na jutro zostal mi opelek, dzisiaj byla skoda octavia, nie glupia, z polskiego salonu, jeden wlasciciel od 12 lat z prawdziwym przebiegiem 150tys co mnie mile zaskoczylo, troszke są bierze w jednym miejscu ruda,brak klimy i katalizatora:d bo ktoś go kiedyś ukradl hahaha:D licze ze sie jutro zachwyce bertone i juz jej nie oddam :D i to będzie mój strzal w 10 a jak nie to zaczynam rozglądać sie za rowerem:p

Darchitek

Gaduła
Punktów
0
Nie przesadzaj, lepiej poszukać dłużej a trafić na ten dobry. Nie rozumiem jak ktoś katalizator ukradł? Przyszedł z kątówką i wyciął?
Nie pchaj się w rudą i bez klimy :p Bertone fajne, a jaki silniczek?

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
1.8 125km, ponoc idealna pod gaz. W sumie to mam je dwie do obejrzenia ale druga kawalek drogi wiec pewnie w weekend. A co do katalizatora to gosc twierdzi ze jak zostawil u mechanika to mu jakieś chlopaczki- pomagacze wycieli na zlom. Ale juz nie draze tematu, samochod za 12tysi bez klimy ro lipa:D

gocha32

Nowy
Punktów
0
dziś się dowiedziałam, że peugeot 307 miał być z Francji już dostarczony ale kilka dni temu ktos go obłoił z całej elektryki i dupcia blada :D bo miał iść za 9 tysi :(

O jej :D. To faktycznie, niefart. Mnie się udało niecałe 2 lata temu wyhaczyć dosyć niezłą ofertę na używanego 307 za niewiele ponad 11 tyś. Musiałam co prawda wymienić w nim parę rzeczy, ale obyło się bez większego, dodatkowego wkładu finansowego. Jak na w sumie niewielkie pieniądze, to autkiem się nieźle śmiga na co dzień - bez szału, ale jazda jest komfortowa, więc na plus (z tego co czytałam, to jest o nim tyle dobrych i złych opinii właścicieli, że trzeba po prostu mieć szczęście i dobrze trafić;)). Życzę Ci AniaJune dużo wytrwałości w poszukiwaniach, bo ja sama zanim znalazłam mojego 307 musiałam się nalatać i naoglądać...

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
dzieki Gosia:d mam nadzieje ze w końcu znajde. Moze niekoniecznie 307 ale cos fajnego:)

kudik09447

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Ryki
Bardzo często wycinają takimi szczypcami. A zasada jest prosta wybierają parking co jest parę samochodów wyższych (oby nie używać podnośnika) kładą si i wycinają. Niedaleko mnie w mieście pan złodziej wyciął około 15kat. z jednego parkingu nocą.

A co do koleżanki przy tych kilometrach które robisz diesel może sie nie kalkulować. Nie ukrywajmy klekoty są droższe w utrzymaniu mają droższe osprzęty silnika sprzęgła, przeguby, hamulce. Polecił bym silniki 1.6 benzyne z grupy VW
Silniki nie są mułami, są żwawe, oszczędne, lubiące gaz.
Nie polecam rovera bo to anglik bardzo drobi w utrzymaniu,

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2875
Miasto
PZ
No nie wiem czy 1.6 jest żwawy :) akurat mam taki w gazie

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ja już odpuściłem prywatnych i komisy, szukam czegoś po salonach - ostatnio ktoś z przed nosa zarąbał mi fajną okazję.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
325
Ja mam 113 km w swojej reni i powiem wam, że to sportowa wersja ciągnika:D

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Chcicałam wszystkim tu obecnym serdecznie podziękować za pomoc, doradzanie i odradzanie oraz wsparcie w tym trudnym dla mnie czasie bez samochodu :D wszem i wobec oznajmiam ze poszukiwania w dniu dzisiejszym zostały zakończone:) Zdecydowałam się na Peugeota 307, koniec 2001r, modelowo 2002, 1.6 benzyna, sprowadzony w Francji, przebieg 111000 <podobno>, wizualnie wygląda na realny, we Francji miał 2 właścicieli. Wszędzie lakier orginalny, wymieniany tylko plastikowy błotnik z przodu, ale pod spodem nie wykryto żadnych niepokojących "ran" po kolozji. Samochód w świetnym stanie technicznym, mój mechanik w końcu był zadowolony. Przepraszam, że was nie spytałam o zdanie ale to była typowa okazja, wszoraj oglądany, zaklepany, dzisiaj kupiony z mechanikiem. Wszystko z nim w jak najlepszym porządku, kilka pierdół po wizualnych poprawek, ale to już takie damskie pierdółki, wy byście nie zauważyli :D haha :D Zapłaciłam 10000 z opłatami, został mi recykling i rejestracja, no i gaz. Ja jestem zadowolona :) Za jakiś czas napiszę jak się sprawuje :) dzięki jeszcze raz za pomoc !

peugeot.jpg

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
325
Najważniejsze a by się tobie podobał. Ładne autko i szerokości:)

Do góry Bottom