• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno auta do 12 tys zł. Proszę o rady :)

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Na dniach ma byc w Polsce wtedy go zobacze i powiem więcej, ale z opisu wynika ze pęknięty przedni zderzak z przodu i lampa do wymiany. Jestem aktualnie na etapie wzmorzonego oglądania samochodów i jestem sceptycznie nastawiona, większośc malowana, do tego słabo zrobiona, rdza, zajechany silnik i wiele wiele innych... Znacie jakiś złoty środek na znalezienie porządnego auta? :(

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ja szukam po dealerach, można się również naciąć ale myślę że jednak trochę więcej dbają o to co sprzedają. Ostatnio było do wzięcia bardzo zadbane grande-punto z lpg za 13 tyś zł

Darchitek

Gaduła
Punktów
0
złoty środek na znalezienie auta- chyba nie istnieje coś takiego. Wziąłem kombi bo znałem stan techniczny. Więc u mnie wygrał rozsądek bo miała być e46 w coupe :D Na wszystko przyjdzie czas. Malowania właściwie też się nie bój jeżeli widać że nie był trzaśnięty mocno, każdy samochód ma szkody parkingowe które jak ktoś już zrobił to fajnie. Jeżeli jest to oczywiście dobrze zrobione ;))

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Na dniach ma byc w Polsce wtedy go zobacze i powiem więcej, ale z opisu wynika ze pęknięty przedni zderzak z przodu i lampa do wymiany. Jestem aktualnie na etapie wzmorzonego oglądania samochodów i jestem sceptycznie nastawiona, większośc malowana, do tego słabo zrobiona, rdza, zajechany silnik i wiele wiele innych... Znacie jakiś złoty środek na znalezienie porządnego auta? :(
jak już na początku pisałem jeździłem z kolegą który szukał auta też w granicach 12 ooo zl i dopiero po kilku miesiącach znalazł i to przez przypadek pod supermarketem a w komisach były same bituchy

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Komisy to ja omijam takim łukiem, że nieraz muszę nadrabiać kilometr w drodze do domu:)

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Ja się absolutnie nie boję malowanego auta. Ale w większości skala mi się w mierniku kończyła, więc raczej ktoś ich porządnie nie zrobił. Jeżeli ktoś mi uczciwie powie co i jak było i zobacze że jest dobrze zrobione to się nie będę zastanawiała. Jutro do obejrzenia 3xleon, 2xA3 i toledo, wszystkie świeże ze Szwajcarii, aż się boję jechac :D trzymajcie kciuki bo już mnie szlag trafia bez samochodu:D

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
to ja ci pożycze swojego, daleko nie masz a będziesz jeździć pewnym porządnym autem :p ;)

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
brat sie nade mna ulitował i pożyczył mi dziś suzuki vitare :D to się trochę powoże:D wracając do tematu, oglądanie jutro gdyż dzisiaj nie miałam jak pojechac bo nie mialam samochodu <haha>:D

ty astra115 z Lublina to może mi polecisz gdzie w okolicach znajdę porządny komis itd? bo oferty prywatne które mnie interesują pojawiają się z częstotliwością jedna na 2 tygodnie :(

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
ok, powoli wychodzę na ostatnią prostą :D dziś była masakra, z małą iskierką nadziei :) a oto iskierka nadziei:

http://otomoto.pl/seat-leon-1-6-klima-stan-idealny-C31352176.html

malowyne było jedno nadkole, prawdopodobnie po przrysowaniu, tak to wygląda, ale dobrze zrobione, czujnik wykazał maks 500, ale przedział od 250 do 350 mniej więcej. Reszta nadwozia w stanie na 5+, samochód bardzo zadbany. Na fakturze z lutego tego roku widnieje informacja o masie nowych części eksploatacyjnych, hamulce, zawieszenie itd. Trochę udało mi się zrozumiec po niemiecku :D samochód świeżo sprowadzony, z przebiegiem ponoc 180 tys. Serwisowany do 2005r do przebiegu 61tys. Sprzed 2 lat i roku faktury na nowe części z info o przebiegu które mogą dawac szansę na realnosc przebiegu. Prowadzi się świetnie, żadnych odgłosów niepokojących nie słychac, silnik pięknie chodzi, równiutko i cichutko. No i jestem mile zaskoczona mocą, do setki moment, aż się zdziwiłam że 1.6 tak fajnie śmiga. Wiem, że z tym przebiegiem może byc różnie, ale po silniku nie słychac niczego niepokojącego, wnętrze też nie powycierane, a po tym też można przebieg poznac. Ogólnie strasznie mi się samochód spodobał. W papierach widnieje tylko nazwisko jednej i tej samej osoby więc śmiem twierdzic ze samochod mial wczesniej jednego wlaściciela, na którego jest też faktura z kupna. Zły rok jest podany w aukcji, leon jest z 2000r. Klima manualna i brak podgrzewanych foteli, to moje minusy, ale plusów mam mnustwo. Ostateczna cena 11tys. Opłaty do zrobienia, gaz do założenia, liczę się z tym, ale też jest to jeden z niewielu samochodów które mi się spodobały tak bardzo. No i tata zachwycony, jutro jedziemy go wziąc jeszcze na diagnoze chyba i mam nadzieje ze bierzemy. Co wy na to? Warto za taką kasę bawić się w taki samochód?? Leon wyjdzie ze wszystkim ok 15tys, mam zamiar jeździć nim 3-5 lat. Czy to mi się kalkuluje?

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
14 letnie auto za 15 tyś zł? polski salon czy zagranica? Wybaczcie może nie powinienem tego pisać ale w tej cenie wolałbym grande punto z lpg

A

autozibi

ok, powoli wychodzę na ostatnią prostą :D dziś była masakra, z małą iskierką nadziei :) a oto iskierka nadziei:

http://otomoto.pl/seat-leon-1-6-klima-stan-idealny-C31352176.html

malowyne było jedno nadkole, prawdopodobnie po przrysowaniu, tak to wygląda, ale dobrze zrobione, czujnik wykazał maks 500, ale przedział od 250 do 350 mniej więcej. Reszta nadwozia w stanie na 5+, samochód bardzo zadbany. Na fakturze z lutego tego roku widnieje informacja o masie nowych części eksploatacyjnych, hamulce, zawieszenie itd. Trochę udało mi się zrozumiec po niemiecku :D samochód świeżo sprowadzony, z przebiegiem ponoc 180 tys. Serwisowany do 2005r do przebiegu 61tys. Sprzed 2 lat i roku faktury na nowe części z info o przebiegu które mogą dawac szansę na realnosc przebiegu. Prowadzi się świetnie, żadnych odgłosów niepokojących nie słychac, silnik pięknie chodzi, równiutko i cichutko. No i jestem mile zaskoczona mocą, do setki moment, aż się zdziwiłam że 1.6 tak fajnie śmiga. Wiem, że z tym przebiegiem może byc różnie, ale po silniku nie słychac niczego niepokojącego, wnętrze też nie powycierane, a po tym też można przebieg poznac. Ogólnie strasznie mi się samochód spodobał. W papierach widnieje tylko nazwisko jednej i tej samej osoby więc śmiem twierdzic ze samochod mial wczesniej jednego wlaściciela, na którego jest też faktura z kupna. Zły rok jest podany w aukcji, leon jest z 2000r. Klima manualna i brak podgrzewanych foteli, to moje minusy, ale plusów mam mnustwo. Ostateczna cena 11tys. Opłaty do zrobienia, gaz do założenia, liczę się z tym, ale też jest to jeden z niewielu samochodów które mi się spodobały tak bardzo. No i tata zachwycony, jutro jedziemy go wziąc jeszcze na diagnoze chyba i mam nadzieje ze bierzemy. Co wy na to? Warto za taką kasę bawić się w taki samochód?? Leon wyjdzie ze wszystkim ok 15tys, mam zamiar jeździć nim 3-5 lat. Czy to mi się kalkuluje?

Według mnie nie warto jego brać . Jest zbyt drogi .

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Max to 9500zł i ani grosza więcej:eek:

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
gdzie ja znajde Leona za 9500? Na prawde odradzacie?? Kurde popadam chyba w rozpacz... Jak sie okaze jutro ze jest wymienione to co na fakturach i na prawde jest w takim stanie jak mi sie wydaje to nie warto?? Nie wiem jak u was ale w Lublinie ogladalam juz conajmniej 10 leonow których ceny wahaly sie od 10 do 14 tys. I taniej nie ma szans no chyba ze bity z każdej strony i w kij części do wymiany to za 8 znajdzie...

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Silnik sr nie lubi gazu ,moim zdaniem za drogi,wczoraj kumpel sprzefal almere 03r za 6800 wlasnie handlarzom z wschodniej sciany czesto ru przyjezdzaja po auta

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
odpuscilismy faktycznie trochę drogo, dzis ogladam Leona, octavie i astre bertone. Jak tak dalej pojdzie obejrze wszystkie samochody w Lublinie:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
odpuscilismy faktycznie trochę drogo, dzis ogladam Leona, octavie i astre bertone. Jak tak dalej pojdzie obejrze wszystkie samochody w Lublinie:D

a może szukaj z ogłoszeń prywatnych, albo pojeździj lepiej po ulicach i poszukaj autek z kartkami za szybą

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
teraz juz tylko prywatne. Komisy odpuscilam calkowicie. Niestety udalo mi sie obejrzeć tylko Leona, po ciemku to ciezko. Jutro skoda i bertone. Co do Leona to cena bardzo atrakcyjna, 8000 zarejestrowany w pl przeglad i ubezpieczenie na caly rok plus zimowki. Byl stuknięty z produ malowane byly zakończenia przednich blotnikow??(nie jestem pewna jak sie ta czesc nazywa) tutaj kolo maski, ale nadkola ok szyby wszędzie orginalne. W srode go chyba wezme na podnośnik. Brak klimy to największy minus...

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
dziś się dowiedziałam, że peugeot 307 miał być z Francji już dostarczony ale kilka dni temu ktos go obłoił z całej elektryki i dupcia blada :D bo miał iść za 9 tysi :(

Fikol

Początkujący
Punktów
0
Handlarz ściemniacz:), nie martw się zaraz będzie nowa propozycja, kolejna super okazja:)

A

autozibi

AniaJune tak na pocieszenie to ja dla siostry auto 4 lata temu szukałem przez 4,5 miesiąca :mad::mad:
Jednak teraz z perspektywy czasu było warto , auto jest u niej do tej pory :):):)

Do góry Bottom