• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co lepsze, delphi czy wurth wow.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja mam delphi ori i nie wiem o uj Ci chodzi. Sam chętnie dowiedział bym się jakie różnice i róznice w cenie.
i jakie możliwości bo aktualizacja kosztuje a jak mam zaktualizować to wolę koszta...
Jak lecisz na chinolach to żebyś się nie zdziwił jak Ci gospodarcza wlec i zapyta skąd paragony za diagnostykę skoro nie ma Pan sprzętu legalnego...
Szumi , Ty taki dorosły chłop i jeszcze wierzysz w ori, może z eu paskiem?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ja mam delphi ori i nie wiem o uj Ci chodzi. Sam chętnie dowiedział bym się jakie różnice i róznice w cenie.
i jakie możliwości bo aktualizacja kosztuje a jak mam zaktualizować to wolę koszta...
Jak lecisz na chinolach to żebyś się nie zdziwił jak Ci gospodarcza wlec i zapyta skąd paragony za diagnostykę skoro nie ma Pan sprzętu legalnego...
Popatrz na alledrogo co tam na fakturę sprzedają , to mam na myśli. A swoją drogą to Würth ma dwa razy tyle co Delphi.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Poczekaj aż znajdzie się jakiś uprzejmy i przyjdzie do Ciebie gospodarcza... FV to nie wszystko. Nieznajomość prawa szkodzi...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ok, dobra tak tylko spytałem.
dzisiaj to już sam nie wiem czasami co jest ORI a co CHRL lub PRC

na szczęście mam ori

7dziadek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bieszczady
Odgrzeję temat !

Witam po długiej przerwie w temacie, więc tak, wziąłem wurtha i jestem na razie zadowolony, wtryski w Mieciu koduje bezproblemowo, ograniczenie prędkości też działa, brak problemów z połączeniem się ze sterem, z innymi autami też nie miałem problemów, prostszy w obsłudze od Delphi na moje oko no i te dodatki typu autodata, cacy. Wcześniej próbowałem Delphi i szału nie było, szumek dobrze pisał że lepszy wurth.

Mam zamiar kupić tego WOW'a i mam pytanie w którym miejscu w 'Menu' tego softu jest 'kodowanie wtrysków'
chodzi mi o mercedesa w203 Diesel 2002r ??

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
W niektórych wersjach silnikowych były kodowane wtryskiwacze w tym modelu.

7dziadek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bieszczady
W niektórych wersjach silnikowych były kodowane wtryskiwacze w tym modelu.

Nie wiem co kryje się pod pojęciem "kodowanie" - ale np. w Carsofcie 7.4 widziałem opcję czyszczenia i ustawiania ciśnienia na wtryskiwaczach - niestety mój Carsoft za nic nie chciał się połączyć z moim autem choć robiłem to kilka raze na 2-ch laptopach z RS232

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Po wejściu w silnik masz opcje skanowanie ,kasowanie błędów i na dole okienko patrząc po lewej klucze. Wchodzisz i masz tam opcje reset przepustnica , reset EGR its i opcja kodowanie .

7dziadek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bieszczady
Hm..... cyt. Po wejściu w silnik masz opcje skanowanie ,kasowanie błędów i na dole okienko patrząc po lewej klucze. Wchodzisz i masz tam opcje reset przepustnica , reset EGR its i opcja kodowanie .

qrde nie mogę znaleźć to :-(
[[a może ktoś uprzejmy zrobi mi foto]]

Ale mam przy okazji takie pytanie soft '5.00.8R2POLAND' jak wiadomo na OLX , Allegro i Aliexpres sprzedają m.in. ten soft i dołączają do niego "vitaminkę"
mam pytanie czy zvitamizowany soft pozwoli zrobić jego uaktualnienie i nadal będzie działało ok i to samo czy aktualizacja interfejsu go nie uszkodzi ??

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Hm..... cyt. Po wejściu w silnik masz opcje skanowanie ,kasowanie błędów i na dole okienko patrząc po lewej klucze. Wchodzisz i masz tam opcje reset przepustnica , reset EGR its i opcja kodowanie .

qrde nie mogę znaleźć to :-(
[[a może ktoś uprzejmy zrobi mi foto]]

Ale mam przy okazji takie pytanie soft '5.00.8R2POLAND' jak wiadomo na OLX , Allegro i Aliexpres sprzedają m.in. ten soft i dołączają do niego "vitaminkę"
mam pytanie czy zvitamizowany soft pozwoli zrobić jego uaktualnienie i nadal będzie działało ok i to samo czy aktualizacja interfejsu go nie uszkodzi ??
Nie powinna , zawsze jest ale co kto tam wpakował

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
O czym ty piszesz - masz pirata i chcesz aktualizować na serwerze producenta?
A widziałeś gdzieś zeby wymieniali podruby na ori sprzet ?

7dziadek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Bieszczady
O czym ty piszesz - masz pirata i chcesz aktualizować na serwerze producenta?
A widziałeś gdzieś zeby wymieniali podruby na ori sprzęt ?

Piszesz 'pirata' - to dlaczego NIKT nie aresztuje firmy np. w PL które to sprzedają jako piraty ?
A widziałeś gdzieś że sprzedają ori lub ori jako piraty ?

Nie wiem czy ten mój to pirat czy nie ale jeżeli tak to dlaczego 'pozwolił' się upgredować i działa ok ?

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Piszesz 'pirata' - to dlaczego NIKT nie aresztuje firmy np. w PL które to sprzedają jako piraty ?

Nie wiem czy ten mój to pirat czy nie ale jeżeli tak to dlaczego 'pozwolił' się upgredować i działa ok ?
Kurcze kupujesz program z crackiem (witaminka) i to jeszcze stary i się łudzisz ze kupiłeś legalne oprogramowanie - no to zostawiam to bez komentarza

Do góry Bottom