• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Rękawiczki...owszem używam do układu wydechowego, hamulcowego,zawieszenia lub w zimę do zdejmowania kół ....bo to wszystko brudne jak ... wiadomo co...ewentualnie jeszcze do oleju jak się spuszcza ale nie zawsze...
Ogólnie robota w rękawiczkach to tak jak byś lizaka lizał w papierze ..albo bzykał w gumie...łot i taka awangarda.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Rękawiczki...owszem używam do układu wydechowego, hamulcowego,zawieszenia lub w zimę do zdejmowania kół ....bo to wszystko brudne jak ... wiadomo co...ewentualnie jeszcze do oleju jak się spuszcza ale nie zawsze...
Ogólnie robota w rękawiczkach to tak jak byś lizaka lizał w papierze ..albo bzykał w gumie...łot i taka awangarda.
Prawda, ale pogłaszcz swoja Panią ręką szorstką jak papier ścierny

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Ogólnie robota w rękawiczkach to tak jak byś lizaka lizał w papierze
Jak zamiast rękawiczek zakłądasz gumowca na rękę :D
Ja używam tych cienkich nitrylowych i jedyna wada że ręce się pocą i co godzinę/dwie trzeba zmieniać, bo się drą, ale za to potem tylko ręce opłukuję zamiast szorować szczotą.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jak zamiast rękawiczek zakłądasz gumowca na rękę :D
Ja używam tych cienkich nitrylowych i jedyna wada że ręce się pocą i co godzinę/dwie trzeba zmieniać, bo się drą, ale za to potem tylko ręce opłukuję zamiast szorować szczotą.
Przy myciu części tak robię a nie drą się bo na nie zakładam wampirki

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja uzywam Liqui Moly Niewidzialna Rękawiczka.
Oczywiście przy pracach typu rozrządy, silnikówka itp. Wymiany przegubów też daje rade ;)
Do zawieszeń skorzane rękawiczki monterskie.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Tylko że niewidzialna zmywa się np od glikolu przy wyjmowaniu pompy wody, bardzo dużo daje regularne kremowanie dłoni

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tylko że niewidzialna zmywa się np od glikolu przy wyjmowaniu pompy wody,
Plyn hamulcowy chyba tez ja niszczy. Ale ogolnie jestem bardzo zadowolony. W sumie juz chyba 6 lat uzywam i po pracy nie wstydze sie dloni.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja mam strasznie wrażliwą skóre na płyn hamulcowy więc może dlatego :D Aczkolwiek uważam to za świetny wynalazek. Nawet smoła się nie trzyma tego :D

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
A ja właśnie zrobiłem trening nóg i rekordzik na 330kg zrobiony na suwnicy :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
A ja takie coś sobie wydziergałem.

IMG_20220609_001538_8.jpg
Będzie z tyłu na sakwach do mojej Dżawy.

A później pokażę wam jaki milutki koszyczek do mycia śrub zrobiłem ,to wam szczenky łopadnu:p

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
łazienka odmalowana: ściany, sufit, rury, futryna, drzwi. do tego nowa wykładzina i ponowne stawianie pralki i suszarki jako bonus dostałem w pysk wężem od ciepłej wody jak odkręciłem zawór- nie wytrzymał plastikowy króciec w wężu od pralki.

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Co robię o 5:40 zamiast położyć się spać.
rozdz.jpg
Dla ułatwienia podpowiem, ze rower ma prehistoryczny układ zapłonowy i od dawna planuję coś z tym zrobić.

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Awaryjność, więcej gratów do wymiany przy okazji eksploatacji, stopniowa degradacja w miarę jeżdżenia, a nawet świeżo po wymianie nie działa to mega dobrze.

Do góry Bottom