• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa 1.2 33kw 94r. Brak iskry na wszystkich świecach

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
Miałem podobny problem gdy w aucie wypadła skrzynka bezpieczników na pedały , bez elektryka się nie obyło parę przewodów za skrzynka się po poliło trzeba było je wymienić , objaw brak iskry pompa nie podaje i brak zasilania na ECU, po wymianie spalonych przewodów wszystko grało, pytanie mam co było grzebane że tak zostało zjebane w tej corsie ? Czy jeździła i nagle rzuciła palenie ?

remunia24

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
EWE
Jechała i zgasła na bezpieczniku od pompki nie ma prądu. Wcześniej ktoś wymieniał świece i przewody i 2 z 3 były zamienione co zauwazylem

Zapłon kręci bez echa i na głównym bezpieczniku tez nie ma pradu

Który to przekaźnik cewki?

Ostatnia edycja:

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Na cewke napiecie idzie bezposrednio po stacyjce przekaznik masz od pompy paliwa

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
Jechała i zgasła na bezpieczniku od pompki nie ma prądu. Wcześniej ktoś wymieniał świece i przewody i 2 z 3 były zamienione co zauwazylem

Zapłon kręci bez echa i na głównym bezpieczniku tez nie ma pradu

Który to przekaźnik cewki?

To auto nie ma czegoś takiego jak dodatkowe odciecie zapłonu na jakimś pstryczku ?
Jak dla mnie usterka elektryczna wiązka kostka stacyjki- skrzynka bezpieczników
Na pewno ona nie ma imobilajzera ? Ople lubią miec

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Pewnie poprzedni właściciel zrobił ukryte zabezpieczenie przed złodziejami i się niechcący włączyło :D...

remunia24

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
EWE
Witam wszystkich opel naprawiony. Wymieniłem ECU i odpalił. Zaznaczę ze wcześniej był sprawdzany i nie miał oznakow uszkodzenia lecz nie działał. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi

Do góry Bottom