chrn1
Gaduła
Auto nie chodziło na benzynie ani gazie , na wolnych falowało nie reagowało na pedał gazu, wyskoczyło wypadanie zapłonu na 1,2,3,4 cyl. wymieniłem świece podmieniłem cewke nic nie dało pokazywał się błąd sondy wymieniłem ją auto na gazie delikatnie faluje ale normalnie reaguje na pedał gazu na benzynie odpali ale chodzi na 2 cyl . dodatkowo jak się doda gazu naprawdę delikatnie obroty podnoszą się jak już się trochę mocniej wciśnie spada z obrotów szaleje albo gaśnie ogólnie dusi się.
Wymieniłem świece , filtr paliwa , podmieniona cewka (nowa) , ciśnienie równe na wszystkich cylindrach , zaglądałem do wałków wszystko gra (rozrząd na łańcuchu) , demontowałem pompe paliwa działa sitko czyste tylko wskaźnik pokazywał połowę a gdy wyciągałem pompę było go pod sam korek aż zaczęło się wylewać.
Może ktoś się już z tym spotkał , jutro podmienie jeszcze przepływke ponoć lubiły wysiadać . Z góry dzięki
Wymieniłem świece , filtr paliwa , podmieniona cewka (nowa) , ciśnienie równe na wszystkich cylindrach , zaglądałem do wałków wszystko gra (rozrząd na łańcuchu) , demontowałem pompe paliwa działa sitko czyste tylko wskaźnik pokazywał połowę a gdy wyciągałem pompę było go pod sam korek aż zaczęło się wylewać.
Może ktoś się już z tym spotkał , jutro podmienie jeszcze przepływke ponoć lubiły wysiadać . Z góry dzięki
, bo oczywiście jak nie ma błędów to już zdiagnozować z parametrów to nie ,,umio,,
Nawymienia, nawymienia na pałę bez diagnostyki a pózniej płacz.