• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa C 1.2 16V

chrn1

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
Auto nie chodziło na benzynie ani gazie , na wolnych falowało nie reagowało na pedał gazu, wyskoczyło wypadanie zapłonu na 1,2,3,4 cyl. wymieniłem świece podmieniłem cewke nic nie dało pokazywał się błąd sondy wymieniłem ją auto na gazie delikatnie faluje ale normalnie reaguje na pedał gazu na benzynie odpali ale chodzi na 2 cyl . dodatkowo jak się doda gazu naprawdę delikatnie obroty podnoszą się jak już się trochę mocniej wciśnie spada z obrotów szaleje albo gaśnie ogólnie dusi się.

Wymieniłem świece , filtr paliwa , podmieniona cewka (nowa) , ciśnienie równe na wszystkich cylindrach , zaglądałem do wałków wszystko gra (rozrząd na łańcuchu) , demontowałem pompe paliwa działa sitko czyste tylko wskaźnik pokazywał połowę a gdy wyciągałem pompę było go pod sam korek aż zaczęło się wylewać.

Może ktoś się już z tym spotkał , jutro podmienie jeszcze przepływke ponoć lubiły wysiadać . Z góry dzięki

chrn1

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
Nie , chodziło o stan wałków . Dopisałem że rozrząd na łańcuchu aby podać więcęj informacji . Wydaje mi się że na gazie też by nie chodził ale mogę się mylić

A

Anonymous123

Nie , chodziło o stan wałków . Dopisałem że rozrząd na łańcuchu aby podać więcęj informacji . Wydaje mi się że na gazie też by nie chodził ale mogę się mylić
To ze łańcuch to wcale nie znaczy ze to jest wieczne. Wrecz przeciwnie. Nie zliczona liczba wyciagnietych, przeskoczonych i peknietych łańcuchów w tym silniku.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zadzwoń do Wróżbity Macieja:D, bo oczywiście jak nie ma błędów to już zdiagnozować z parametrów to nie ,,umio,,:shifty: Ludzie czemu się bierzecie za to o czym pojęcia nie macie?:mad: Nawymienia, nawymienia na pałę bez diagnostyki a pózniej płacz.
Jedz do mechanika...

chrn1

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
tak ale na przeskoczonym łańcuszku na gazie też by szalał a chodzi o to że na gazie parcuje normalnie. Nie ma płaczu podmiana a wymiana to różnica :)

chrn1

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Trójmiasto
Jeszcze nie jutro podeśle informacje na razie chciałem sprawdzić wizualny stan i czy czasami sitko nie jest przytkane

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
jak będzie przestawiony to bedzie błąd czujnika wałka lub wału. pompa sprawdzona? tzn jakie ciśnienie podaje?
Co myślisz, że czytał jakieś parametry?:cool::D
Jakby je czytał to by chociaż wrzucił tu zrzuty ekranu :bored: A tu chodzi o postawienie wróżby:D
No ale tu jest sporo wróżbitów to...:rolleyes:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Parametry? Chyba stan licznika:D pompa nie daje ciśnienia skoro na gazie chodzi normalnie. Wymienić i tyle a sitko to w zlewie niech sprawdzi.

Do góry Bottom