• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

corsa d p-1632

Naski5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Siedliska
Witam serdecznie kolegów mechaników:)

Mam problem z corsa d 2008 rok 1.2 benzyna , auto podobno po nocy samo przestało palić ( nie kręci rozrusznik i miga kontrolka z kluczem ) . W sterowniku silnika jest dwa błędy P 1632-niewłaściwy kluczyk z transponderem i P1679 otrzymano nieprawidłowy identyfikator środowiskowy bcm ( moduł kontroli nadwozia ) . Te błędy nie kasują się , klucze mam dwa i jak je przypisuje do imo op-com to widać że się przypisały się są widoczne w parametrach imo a w ecu silnika nie , robiłem reset ecu i nie tylko co bym nie zrobił zawsze to samo . Mam prośbę czy w tym oplu jest jakaś specjalna procedura kodowa imo czy ten BCM jest uszkodzony lub coś innego . Proszę o pomoc .

Ostatnia edycja:

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
dopisze wszystko jeszcze raz,bcm cimi cala reszte,bateria musiala byc slaba i immo rozjechalo sie normalka w tych autach

Naski5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Siedliska
ok dopisze ? ja już dopisuje tyle razy w różnych kolejnościach i za każdym razem to samo albo mój op-com clone nie da rady lub jeszcze jest w air bag zapisane zdarzenie wypadku zastanawiam się czy to może on blokuje to jmo

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Wykasowany ecu przyjmie tylko nowe transpondery, sprawdz jaki masz w kluczyku ale to raczej pcf79XX, nie mozna go przypisac do auta dwukrotnie. Moze byc tez padniety CIM, to akurat wypadek bardzo mozliwy.

Naski5

Nowy
Punktów
0
Miasto
Siedliska
Witam . Temat zamknięty . Prosiłem o procedure czyli kolejność programowania bo z tym miałem problem a nie jakieś bzdury kolego maxsslko . Stare klucze możesz kodować ile chcesz i się kodują ważna jest kolejność kodowania sterowników . Dziękuje i Pozdrawiam .

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To nie sa bzdury. Zmiennokodowego transpondera nie mozna zakodowac jeszcze raz. Chyba ze stałokodowe, ale to juz sam powinienes sobie sprawdzic a nie pisac ze jakies bzdury.

ARMOT

Początkujący
Punktów
7
Może się komuś przyda :)
1 reset IPC zestaw wskaźników
2 zresetowane bcm
3 reset moduł airbag SDM
4 zaprogramowanie oryginalne klucze
5 wyłączyć zapłon na 30 sekund
6 zaprogramować IPC
7 zaprogramować BCM