• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czasami z rana bardzo ciężko odpala gdy zrobiło się zimno bmw e60 550i

Adammm222

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam od jakiegoś czasu zaczęły sie problemy z uruchomieniem bmw e60 550i 2007r kręci bardzo długo i poźniej po dwóch trzech próbach pomału załapuje na poszczególne cylindry aż w końcu odpali. Zaczęło się to dziać dopiero, gdy temperatura zaczęła spadać poniżej 13 stopni nieraz zapali na tzw dotyk a czasami kręci i kręci a gdy już odpali to później w ciągu dnia nie ma problemu odpala za pierwszym dopiero jak postoi powiedzmy z 8h to problem sie powtarza błędów w komputerze brak sprawdzane inpa i ista. Sprawdziłem ciśnienie paliwa i wydaje się, że nie ma żadnego problemu z pompą paliwa utrzymuje od samego początku 3.5bar, ciśnienie sprężania ponad 14 na każdym cyl. Wymieniłem przed pomiarem ciśnienia paliwa na początku przekaźnik pompy ale oczywiście to nie to, moduł ivm i akumulator nowy zarejestrowany
Czujniki temperatury pokazują poprawnie
Czujnik wału też pokazuje obroty podczas kręcenia kiedy nie odpala
Po chwili kręcenia gdy nie odpalała wykręciłem jedna świece i była zalana benzyną, a i po kilku godzinach stania z podłączonym manometrem ciśnienie na listwie wtryskowej spada do zera ale przy próbie odpalenia w sekundzie pojawia się 3.5 bar. jeśli ktoś miał ten problem u siebie lub ma jakiś pomysł, co może być przyczyną, byłbym wdzięczny za każdą radę

Adammm222

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Tak zrobię wczoraj też kupiłem druga kompletna listwę podmienię zobaczymy

Adammm222

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Niestety po wymianie listwy problem nadal występuje nic to nie zmieniło. Panowie jeszcze jakieś pomysły?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Wtryski bardzo rzadko sprawiają problem w tych silnikach. Korekty paliwowe sprawdzałeś?

Do góry Bottom