• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czujnik ABS i ESP a blokujący zacisk A6 C5

daras188

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Koszalin
Witam ponownie, wyświetla mi na desce ABS i ESP i mam pytanie czy ma to związek z blokującym się czasem zaciskiem hamulcowym z tyłu? Czy wina pompy ABS?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Witam ponownie, wyświetla mi na desce ABS i ESP i mam pytanie czy ma to związek z blokującym się czasem zaciskiem hamulcowym z tyłu? Czy wina pompy ABS?
Może mieć związek z blokującym się zaciskiem, trzeba sprawdzić czemu tak sie dzieje. Uszkodzony zacisk? Zregeneruj lub go wymień. Wyczyśc też czujniki po odpowiedniej wymianie. Ale najlepszym sposobem byłoby podpiąć się pod komputer, i sprawdzić czy dokladnie to ma zwiazek z pompą czy ukladem hamulcowym tj zaciskiem.

daras188

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Koszalin
Może mieć związek z blokującym się zaciskiem, trzeba sprawdzić czemu tak sie dzieje. Uszkodzony zacisk? Zregeneruj lub go wymień. Wyczyśc też czujniki po odpowiedniej wymianie. Ale najlepszym sposobem byłoby podpiąć się pod komputer, i sprawdzić czy dokladnie to ma zwiazek z pompą czy ukladem hamulcowym tj zaciskiem.
Blokuje się czasem zacisk z tyłu bo felga jest gorąca i czuć zapach klocków, pewnie będzie do wymiany bo z jednej strony już wymieniałem 3 lata temu zacisk z tyłu.

Do góry Bottom