Może mieć związek z blokującym się zaciskiem, trzeba sprawdzić czemu tak sie dzieje. Uszkodzony zacisk? Zregeneruj lub go wymień. Wyczyśc też czujniki po odpowiedniej wymianie. Ale najlepszym sposobem byłoby podpiąć się pod komputer, i sprawdzić czy dokladnie to ma zwiazek z pompą czy ukladem hamulcowym tj zaciskiem.Witam ponownie, wyświetla mi na desce ABS i ESP i mam pytanie czy ma to związek z blokującym się czasem zaciskiem hamulcowym z tyłu? Czy wina pompy ABS?
Blokuje się czasem zacisk z tyłu bo felga jest gorąca i czuć zapach klocków, pewnie będzie do wymiany bo z jednej strony już wymieniałem 3 lata temu zacisk z tyłu.Może mieć związek z blokującym się zaciskiem, trzeba sprawdzić czemu tak sie dzieje. Uszkodzony zacisk? Zregeneruj lub go wymień. Wyczyśc też czujniki po odpowiedniej wymianie. Ale najlepszym sposobem byłoby podpiąć się pod komputer, i sprawdzić czy dokladnie to ma zwiazek z pompą czy ukladem hamulcowym tj zaciskiem.
To wymień zacisk lub regeneracja. Problem powinien zniknąć.Blokuje się czasem zacisk z tyłu bo felga jest gorąca i czuć zapach klocków, pewnie będzie do wymiany bo z jednej strony już wymieniałem 3 lata temu zacisk z tyłu.
Dziękuję, zamówię nowy zacisk i wymienię.To wymień zacisk lub regeneracja. Problem powinien zniknąć.