Jesli ktos nie potrafi robic strojenia (dokladnie chodzi o dogranie czasow wtrysku) to mozesz zostac posiadzaczem tlokow w stylu ''bez gwiazdy nie ma jazdy'' bo ci w nich bedzie jarac gwiazde od rozpylania tak jak to mialo miejsce u mnie.
Oczywiscie przy mocach jakies chces ogarnac w takim silniku to i dawka nie jest porazajaca wiec zanim ci wypali dziory to polatasz sobie dobry rok.
Ja pojezdzilem przy 340km ledwo 2 miesiace i byl ''gluchy'' strzal a sprawa o zle wykonane strojenie toczy sie do dzis bo obrobka calego silnika kosztowala pare groszy.
Jesli chcesz to robic to udaj sie do ludzi znajacych TDI np Dynosoft czy Pachura. To chyba jedyne 2 firmy w PL ktore nie maja problemu z trafieniem we wlasciwe czasy wtrysku i zciagajac czapke po roku w silniku strojonym u nich nie ma opcji nadpalonych nawet krawedzi komory bo pieknie wszystko idzie do komory a nie po za nia. Zle zrobionego softu nie wylapiesz w zaden sposob jesli nei ebdzie ci dymil.
no i podtlenek azotu ......... ale to w Pb i generator HHO
Marku u mnie projekty TDI wychodza na wtrysku methanolu i LPG a niekture maja nitro heheheh