• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy pracował ( pracuje) ktoś dla autotesto.pl?

• Thread starter Anonymous123
  • Rozpoczęty
A

Anonymous123

Dostałem na email propozycje współpracy z portalem autotesto.pl
Juz kiedyś słyszałem o tej firmie, werbuja mechaników, rzeczoznawców, pasjonatów motoryzacji. Pracował lub pracuje ktoś dla nich?

A

Anonymous123

Ogólnie nie planuje choc lubie czasami eksperymenty. Jakby dawali pięć aut dziennie na oględziny to mozna by dobrze z tego żyć, ale dla jednego auta w tygodniu szkoda sie zobowiazywac.

Punktów
0
Miasto
Stargard
Ja jestem jednym z Ekspertów tej firmy. Niestety nie wypłacili mi dotąd wynagrodzenia za zlecone oględziny aut i sporządzone raporty. Może nie jestem odosobnionym Ekspertem? Proszę o zgłaszanie się takich osób jak ja

Pozdrawiam

Arkadiusz​

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja jestem jednym z Ekspertów tej firmy. Niestety nie wypłacili mi dotąd wynagrodzenia za zlecone oględziny aut i sporządzone raporty. Może nie jestem odosobnionym Ekspertem? Proszę o zgłaszanie się takich osób jak ja

Pozdrawiam

Arkadiusz​
To się podpisuje z nimi jakąś umowę?

Punktów
0
Miasto
Stargard
Na razie czekam na rozwój sytuacji, ale podejrzewam że przy umowie zlecenie jedyną drogą dochodzenia moich roszczeń będzie drogą sądową

kowal85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Aktualnie jest u nich całkiem dobrze. Przynajmniej ja nie narzekam, a robię już tam ponad pół roku. Dla autotesto robię w wolnych chwilach, więc wychodzi tego około 15-20 aut miesięcznie, ale jakbym chciał to byłoby więcej bo samemu się deklaruje ile się chce. Od zlecenia mam stówkę za pakiet mini, plus dodatki za wyższe pakiety, i kilometrówkę, więc całkiem nieźle można sobie dorobić. Opóźnień przy wypłatach praktycznie nie ma, może ze dwa razy mi się zdarzyło czekać dwa dni dodatkowo ale to uprzedzili wcześniej, a tak zawsze 10go jest kasa na koncie. Ogólnie jak ktoś się roboty nie boi, i zna się na diagnozie bo jednak trzeba się trochę znać, to naprawdę spoko opcja żeby parę złotych dodatkowo wpadło w mcu. I raczej nie sugerowałbym się opiniami sprzed roku, czy więcej, bo to teraz zupełnie inna firma z tego co słyszałem.

kowal85

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
I zarejestrowałeś się tutaj tylko po to, żeby nam o tym opowiedzieć? :)

A żebyś wiedział ;) Znajomek dostał od nich propozycję pracy, ale się naczytał w internecie bzdur o robocie u nich, między innymi w tym wątku, i się mnie zapytał jak tam jest naprawdę. Ja mu opowiedziałem, to poprosił żebym wrzucił takie info na forum, bo podobno nie ma nigdzie aktualnych informacji na temat roboty u nich. Zresztą jak nie chcesz, to nie musisz mi wierzyć, ja mam to gdzieś. Piszę tylko jak jest u mnie, nie wiem czy tak jest wszędzie, więc najlepiej niech każdy zainteresowany weźmie sobie kilka aut na próbę do sprawdzenia i sam się przekona. Nie trzeba z nimi żadnych umów długoterminowych podpisywać, więc nic prostszego.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Cuda jak boga kocham cuda nawet Misiek zauważył te przedziwne zbiegi okoliczności ......
zostawie to bez komentarza .....
Mi także naobiecywali złote góry ale umowa do prawnika - i wyszło szydło z worka:eek::D:D:D:D:D:D:D:D

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
kowal- na normalnym warsztacie dostałbyś propozycje nie do odrzucenia:
Zamykasz jape i sam wychodzisz albo wpier..l.
XD wsadź se w ucho, ja nawet nie wiem co znaczy XD ale poczułem się obrażony.

Do góry Bottom