• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy to dobre?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Toyota jeżeli jeździ na "prądzie" to Plug-In nie hybryda. Toyota np: Prius , Corolla hybryda palą tylko ca 4/100 km Norma fabryczna 3,9 l/100.
Jeżdżę Priusem III nie zamieniłbym na inne chyba że na Prius V najnowszej generacji.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Niedawno byłem w stolicy na lotnisku i taryfy to same priusy.
Tak chciałem zaszpanować, że wsiok był w Warszawie

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Znajomy jeżdzi nowiutką T Corollą hybryd,auto firmowe więc jeżdzi,praktycznie tylko na prądzie,gdyż do firmy ma 3 km,gdy wypada mu trasa dalsza i musi jechac na benzynie to gada,że nawet przy oszczędnej jeżdzie nie zejdzie mu poniżej 8 l ,
8l/100 w trasie raz na kilka lat, a przez pozostałe 365 dni rocznie 0l/100.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Ano nie,hybrydy jeżdżą na benzynie,elektryka tylko wspomaga silnki benzynowe,hybrydy zwykłe to nie plug in czy pełne elektryki,na dobrze podładowanych akumulatorach mozna jeżdzić tylko na prądzie ale b.wolno,przy przyśpieszaniu pracę przejmuje silnik benzynowy.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
Ano nie,hybrydy jeżdżą na benzynie,elektryka tylko wspomaga silnki benzynowe,hybrydy zwykłe to nie plug in czy pełne elektryki,na dobrze podładowanych akumulatorach mozna jeżdzić tylko na prądzie ale b.wolno,przy przyśpieszaniu pracę przejmuje silnik benzynowy.
hybrydy w dieslu rowniez masz , hybryda naped tyl , diesel naped przedni. wogole jezdzi sie tym mega smiesznie

balubekxd

Początkujący
Punktów
0
Ludzie to serio maja do wszystkiego problem ja kupiłem jestem zadowolony dobrze się jeździ mało pali same plusy

marhef223

Uczestnik
Punktów
10
@MIKUr1, nie jeżdżę tylko się poważnie zastanawiam z uwagi na koszty eksploatacji na ON i benzynę. W poście powyżej kol. balubekxd krótko i zwięźle napisał dlaczego.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Kazdy swoje chwali a juz szczegolnie bedzie chwalił jesli wie że wtopił... ile osob tyle opinii, dla mnie osobiscie elektryczne auto czy hybryda to porażka i jeszcze długo nie bedzie samochodu na prąd który bedzie dla mnie warty uwagi.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Jak bym miał elektryka to bym se chwalił a tak muszę zachwalać puncioka w dieslu. Często gęsto jeżdżę za darmo bo jak ktoś się zamulić na pobliskiej stacji i naleje benzyny to dzwonią po mnie. Wycycam na miejscu bak do zera. Banki zostawiam pod dachem benzyna odparuje po 2 latach nic ino lać

Ostatnia edycja:

balubekxd

Początkujący
Punktów
0
Jeżeli uważasz że wtopiłem spoko nie chwalę bo moje czy inne w tym stylu, ale pewnie wiesz lepiej

Do góry Bottom