• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy wycisnę z silnika 1.5 GLE 170 koni

Status
Zamknięty.

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Turbo masz odemnie gratis, ale od diesla, więc daj adres wyślę Ci w poniedziałek. Mam też turbo rury IC też jakiś znajdę więc może w tej kwocie się zmieścisz

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Ale być może pomyślę o jednym z polskich FIAT-ów podpowiem że mam na myśli fiaty produkowane po 1990 roku

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Może
Fiat Seicento w planach biturbo nowe felgi i trochę innych

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Tutaj masz projekt audi 1.6 turbo
Zobacz mniej więcej jak to może wyglądać, ogólnie to zakładanie turbo do silnika, który fabrycznie nie był do niego przystosowany jest pracochłonne i drogie, droższe niż poszukanie silnika z turbo

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Bez kitu jakieś dropsy bierzesz
Nic nie biorę po prostu mam szalone podejście do motoryzacji
Tutaj masz projekt audi 1.6 turbo
Zobacz mniej więcej jak to może wyglądać, ogólnie to zakładanie turbo do silnika, który fabrycznie nie był do niego przystosowany jest pracochłonne i drogie, droższe niż poszukanie silnika z turbo
Spokojnie mam w planach tak dziwny pomysł na zamocowanie BiTurbo że naprawdę nie powinno być to bardzo pracochłonne (2 godziny) i raczej nie będzie to drogie gdyż mam w planie kupić najtańsze turbosprężarki nawet całe zalane nagarem bo je sobie wyczyszczę do tego jakiś trójnik zawór no i gotowe
Zresztą zgrywus już montował BiTurbo w Seicento

A i mam w planach jednak Matiza w planach rozwiercenie głowicy na 900 cm3, tłoki Seicento 900, BiTurbo, wtrysk GDI, chip tuning, i wiele innych

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Niech zgadnę. Za 1100 zł :)
Ogólnie robić jednorazówkę to szkoda zachodu

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
1.5 To z tego co pamiętam motor z wałem podpartym w 3 punktach, między innymi to juz wykazuje pod wątpliwość czy to ma sens.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dla mnie taki temat powinien obligatoryjnie trafić do kosza. Brak podstawowej wiedzy, gadanie o dyrdymalach i turbinach za 60zl.
Zasilacz z czarnej listy. Zamykam

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
131
bierz od benzyniaka turbo z waste gate lub takie co nie potrzebuje zewnetrznych zaworow zeby zrzucac cisnienie

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Dla mnie taki temat powinien obligatoryjnie trafić do kosza. Brak podstawowej wiedzy, gadanie o dyrdymalach i turbinach za 60zl.
Zasilacz z czarnej listy. Zamykam
Nie masz prawa zamykać tematu nie masz do tego uprawnień a turbosprężarke można bez problemu wyczyścić a to ile kosztuje turbosprężarka to już całkiem inna sprawa poza tym pytam tutaj o konkrety a nie o twoje zdanie

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
"Masz prawo do dobrej zabawy
Do najbardziej ciężkostrawnych myśli nawet
Masz prawo mieć prawo
Masz prawo płakać
Masz prawo się wstydzić"

Szczerze? Gdybyś jeszcze miał jakieś pojęcie to byłoby o czym rozmawiać. Dla mnie jesteś fantastą.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Po co twórca pyta się i prosi o porady, jak ktoś mu odpowiada ,ale zawsze ma swoje rację, skoro wie więcej to po co w ogóle zakładać taki temat? Moim zdaniem, wszystko jest możliwe do zrobienia czy nawet do próbowania ale nie w tej zakresie cenowej. Skoro mówi, że jest inaczej, jak reszka przedmówców, to po co zadawać zbędne pytania jak już ma gotową odpowiedź na daną krytykę lub na odpowiedź która jest nie po jego myśli. Troszkę ciężki temat a raczej męczący.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Po co twórca pyta się i prosi o porady, jak ktoś mu odpowiada ,ale zawsze ma swoje rację, skoro wie więcej to po co w ogóle zakładać taki temat? Moim zdaniem, wszystko jest możliwe do zrobienia czy nawet do próbowania ale nie w tej zakresie cenowej. Skoro mówi, że jest inaczej, jak reszka przedmówców, to po co zadawać zbędne pytania jak już ma gotową odpowiedź na daną krytykę lub na odpowiedź która jest nie po jego myśli. Troszkę ciężki temat a raczej męczący.
Pytam się o to czy na przykład taki samochód będzie zawodny

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom