• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czym jeździmy my mechanicy

gino

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa Wawer
Marku, ja jestem gościem z dobrym plusikiem ponad 100kg ...
Charada jest zaskakująco dużym autkiem...mieszczę się w niej bez problemu ...
i jest niezwykle wygodna..
ale to kwestia oryginalnych profilowanych 'lekko-sportowych'' foteli....
znany pewnie wielu Patryk Mikiciuk zakochał się w tym autku , a zwłaszcza w jego wnętrzu ... ;)
swoja drogą ''szkaradę'' będziecie mogli zobaczyć w nowej serii na TVN TURBO pt. ''LEGENDY MOTORYZACJI''
której cykl rozpoczyna się od Października (chyba) ...
przy okazji pokażę wam jak to maleństwo wygląda pod maską
silniczek 0.9 ...3cylinderki... taki kolos, że można go zabierać pod pachą do domu, żeby nie ukradli :D

Załączniki

• DSC00001 (Large).JPG
    DSC00001 (Large).JPG
    94 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC00004 (Large).JPG
    DSC00004 (Large).JPG
    127,1 KB · Wyświetleń: 34

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Swego czasu żona miała Citroena AX i powiem że był ogromny jak na takie maleństwo . Tyle ze jestem szeroki jak zamykałem drzwi w maluchu to zawsze prawą ręką pochylając sie w kierunku pasażera

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Szachu- przestanie być najlepszą maszyną na świecie jak przyjdzie zabulić za wymiane/regeneracje wspaniałych wtrysków Delphi :p dwumasy też nie należą do najtrwalszych

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Ja mam takie zdanie że każdy jeździ czym chce i co mu się podoba, jednemu podoba się passat,drugiemu multipla, trzeciemu mondeo czwartemu micra itp. :) Ja tłukę się oplami i nie narzekam, miałem astre f 1.8 16V i nie mogłem jej zajeździć, później Vectra b 2.0 ale był muł a teraz Vectra b 2.5 v6 i jednak lubię muzykę tego silnika :) Jak narazie wystarczająca :)

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jestem po wymianie już pompy (niecałe 1000zł), wtryski są jak nówki :D Trzeba po prostu potrafić jeździć tym samochodem. Pedał w podłodze i nic się nie będzie psuło :p Co do dwumasy to na pewno są trwalsze niż w w TDi, ale i tak już na nią jestem przygotowany (Kupiłem na wyprzedaży warsztatowej za 500zł :p ) Miejsca jest że zakład pogrzebowy można otwierać, przyczepkę jak ciągnę to nie czuję utraty mocy... Każdy chwali to co ma :D

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
u mnie w domu, 2x audi 80 b3, 24 i 25 letnie, pug 406 18 letni, miałem 106, ale za delikatne, 406 choć fajnie się jeździ(większy komfort) to też nie ta jakość co cztery kółka(mimo ocynku po cichu niebezpieczna rdza idzie w zakamarkach), w pugach z tamtych lat trwałością imponują silniki.

Spryciarz

Bywalec
Punktów
2
Ja zaś już 6 rok śmigam Białą Damą nigdy mnie nie zawiodła BMW 5 e39 2.8i 1996r

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk