Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Teraz bez problemu łączę się ze sprinterami.
Już podłączyłem 3 szt i każdy się połączył.Nie wszystkie systemy łączy ale Silnik,Immo,ABS,Poduchy,liczniki,trakcja jazdy działa.
Jeszcze muszę rozszyfrować te oznaczenia liczbowe Sprinterków np"605.354
ja łączyłem się 2 dni temu z VW LT z 2002 roku przez złącze 14pin i nie połączył się, prawdopodobnie głowica biega po innych liniach, przejściówka na pewno dobra bo połączyłem się tą przejściówką ale diagnoskopem.
Dzieki za odpowiedź ale ja pisze o Mercedes Sprinter 312 rok 99 a dokładniej np/ od 96 - 99 czy sie komuś połaczył Delphi z silnikiem albo abs-em. Ewentualnie czym go innym można testowac
Ja też mam problem z ABS,nigdy w żadnym sprinterze się nie połaczyłem tą głowicą.
Łączy się ładnie ale jak już kończy łaczenie to pisze "brak komunikacji"
miałem Vito i Sprintera i do nich używałem Diaguna,
teraz nie mam Diaguna to i sprzedałem Vito i Sprintera.
Mam teraz Multiecuscana i kupiłem Ducato(lawetę)
Panowie a w których rocznikach występuję to złącze 14 Pin, ja się podłączałem do Sprintera chyba 2008r (najnowsza buda) po OBD i smigał z każdym systemem
Poszukajcie w necie jest opis 14-pin i chinczyki dali doopy, sa rysunki co i jak poprawic, kiedys trwafilem na to jak potrzebowalem ale nie zapisalem sobie tej strony wiec milego szukania
Wtedy uzywalem Delphi i chyba z tym haslem szukalem.
Zgadza sie, ogladalem tego linka, ale u mnie byla wtyczka ladnie rozrysowana oraz co pozamieniac i Eureka byla, bo skosni cos namieszali i nie tak polaczyli
Pytałem tu wczesniej na forum to wszyscy polecali tego goscia przejsciówki że chodza bez problemu. Przedzwoniłem ja i nie zgadza sie np. ECU jest 14, 13; ABS 13, 11