• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dostaliście już rachunek za gaz ?

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Ciekawe
co z autami lpg ? to tez może być bomba

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
serio? myślałem że pójdą w górę. no ale tak, większość oskp jest w rękach prywatnych a prywaciarz to zło.
Też tak myślę, pracuję w skp które jest częścią firmy dotowanej z kasy gminy toteż myślę że nas nie dotknie widmo nieopłacalności, w przypadku prywaciarzy to inna sytuacja bo oni żeby taką stację zbudować musieli nierzadko pobrać kredyty na kilkaset tysięcy złotych, to się rozumie samo przez się że ktoś na to musi zarobić żeby spłacić i jeszcze zarobić, stąd wzięły się takie patologie jak przegląd samochodu osobowego w 5 minut z wypisaniem dokumentów włącznie, z jednej strony współczuję właścicielom takich skp ale tak naprawdę nic się nie stanie jeśli kilka zostanie zamkniętych bo po prostu, te które zostaną przejmą ich klientów i nie będzie trzeba podbijać jeżdżących trumien bo po prostu nikt nie będzie diagnostów (tych co zostali) do tego zmuszać, przynajmniej ja to tak widzę :) ale nie przejmujcie się, ci co mają swoich klientów obronią się mimo wszystko :D zawsze będzie gdzie jechać po pieczątkę, natomiast z tego co mi mignęło przed oczami widziałem że przeszła ustawa z karami za spóźnienie na przegląd, także pilnujcie się koledzy, mandaty za brak przeglądu też ponoć będą wysokie

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Jakie będą kary za brak przeglądu?
Gdzie jest konkretny zapis tych mandatów? Ku.wa ludzie potracą prawka.
Pieszy moze wejść jak mu sie podoba pod 40 ton tira. A gdzie ekologia?
Teraz to dopiero te kłamliwe zwierzęta w radiowozach będą czesac.
Ja pierd.le.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Arni. Taka sprawa. Żonki renowka nie przeszła badania bo airbag się zapalił. Zmieniłem poduszkę ale to nie pomogło i może moduł się wysypał nie mam na to czasu. Minęło chyba 3 tys od negatywa co teraz? Muszę robić badanie te dopuszczające co przy pierwszej rejestracji? Jakas kara mi grozi? Mogę to zrobić na jakiej chce stacji czy tej co dała negatyw?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Arni. Taka sprawa. Żonki renowka nie przeszła badania bo airbag się zapalił. Zmieniłem poduszkę ale to nie pomogło i może moduł się wysypał nie mam na to czasu. Minęło chyba 3 tys od negatywa co teraz? Muszę robić badanie te dopuszczające co przy pierwszej rejestracji? Jakas kara mi grozi? Mogę to zrobić na jakiej chce stacji czy tej co dała negatyw?
No przede wszystkim musisz zgasić kontrolki a potem jechać na przegląd gdziekolwiek, zapłacisz tyle co zwykle 99 zeta, oczywiście informacja w cepiku widnieje za co i kiedy dostałeś N, żadne kary za to nie grożą wam :)

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ok ale na negatywie mam napisane ze mam 14 dni wiec ocb

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Czy "minęły 3 tys " to nie istotne, ważne, żeby nie minęły 2 tygodnie, bo jak minęły to całe badanie a jeśli nie minęły to tylko dodatkowe gdzie będą wypatrywać tylko kontrolki airbagu.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Sorry autokorekta mi „tyg.” Przerobiła na „tys.”

i dziękuje za podpowiedzi

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Odkręć zegary, wyjmij żarówkę i po problemie na przeglądzie, w między czasie sobie Air baga zrobisz. Chyba, że trafisz na @arni_poznań to każdą żaróweczkę ci przetrzepie. Ja tak z ESP zrobiłem. Żarówka off, po 2 miesiącach dopiero wymieniłem czujnik.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Odkręć zegary, wyjmij żarówkę i po problemie na przeglądzie, w między czasie sobie Air baga zrobisz. Chyba, że trafisz na @arni_poznań to każdą żaróweczkę ci przetrzepie. Ja tak z ESP zrobiłem. Żarówka off, po 2 miesiącach dopiero wymieniłem czujnik.
Dokładnie tak :D i powiem więcej, dodatkowo bym mu wynalazł kilka innych usterek
Ok ale na negatywie mam napisane ze mam 14 dni wiec ocb
Dokładnie tak jak pisze Bociunio

Do góry Bottom