• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drżenia przy ruszaniu po wymianie sprzęgła

esculap

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam,

mam taki problem. Po wymianie sprzęgła ( LUK) i przejechaniu ok 100km wszystko było ok. Gdy rano jechałem do pracy przy ruszaniu auto zaczęło drżeć.
Po pracy zauważyłem wyciek oleju z uszczelniacza półosi. Półoś została wymieniona i uszczelniacz.
Czasami chcąc ruszyć nie da się za pierwszym razem wbić 1. biegu czy też wstecznego.

Byłem u mechanika który wymienił to wszytko ale on nie widzi problemu bo samochodem da się jeździć. Z tego co mi powiedział to linka sprzęgła nie była wymieniana tylko nasmarowana , gdyż była jeszcze w dobrym stanie.

Różnica w pracy sprzęgła pomiędzy czasem po którym zostało wymienione i stanem który jest teraz jest ogromne. Po wymianie był dużo mocnej wyczuwalny moment łapania sprzęgła. W tym stanie co jest teraz nie ma możliwość szybkiego ruszania.

I teraz mam pytanie do Was. Co to może być?

P

PogotowieSamochodoweUK

A teraz pytanie czy to auto to nie jest przypadkiem 1,6/1,8(lub T)/1.9TDI lub 2.0(lub T lub TDI) koncernu vag w przedziale lat 95-03?:D

P

PogotowieSamochodoweUK

A to nie.... w VAG taki objaw jest standardem gdy pada kolo 2 masowe lub sprezyny na sprzegle.

Ja podejzewam ze problem tkwi w skrzyni.

Do góry Bottom