• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drgania kierownicy 130km/h

Peu308

Początkujący
Punktów
1
Hej wszystkim. Kupiłem sobie nowe problemy: 308 2.0 hdi 2007r. Problem w tym gdy jadę dwupasmowką po łuku drogi (tylko w prawo) występują drgania na kierownicy przy 130 km/h. Ponadto przy mniejszych prędkościach słychać chrobotanie jakby krzywa felga tarla o zacisk (tylko na zakręcie w prawo). Wymienione: zwrotnice, łożyska, sworznie, półosie, koła z oponami, poduszki silnika, zrobiona geometria. Wszystkie części założyłem nowe, a pomysły na rozwiązanie problemu mi się skończyły... Ma ktoś z was jakieś inne pomysły?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Hej wszystkim. Kupiłem sobie nowe problemy: 308 2.0 hdi 2007r. Problem w tym gdy jadę dwupasmowką po łuku drogi (tylko w prawo) występują drgania na kierownicy przy 130 km/h. Ponadto przy mniejszych prędkościach słychać chrobotanie jakby krzywa felga tarla o zacisk (tylko na zakręcie w prawo). Wymienione: zwrotnice, łożyska, sworznie, półosie, koła z oponami, poduszki silnika, zrobiona geometria. Wszystkie części założyłem nowe, a pomysły na rozwiązanie problemu mi się skończyły... Ma ktoś z was jakieś inne pomysły?
No skoro już wszystko wymieniłeś to co jeszcze można wymyślić. Sam to robiłeś czy kompetentna osoba? no chyba że jesteś mechanikiem z doświadczeniem.

Do góry Bottom