• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dudnienie przy skrecaniu w prawk golf 2 POMOCY

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
Witam mam pytanie przy jezdzie 60km/h w gòre przy skrecaniu w prawo dudni strasznie.. Wymienilem oba lozyska z przodu, golf 2 1.6 benzyna 88r. Nie wiadomo co to jest z przodu lozyska nowe a mechanik rozklada rece, pomocy

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
nowe nie znaczy dobre :( podnies kolo i sprawdz moze jest luz a moze nakretka jest niedokrecona jak cos to dokrzec chyba ze juz jest za pozno i kolejne łozysko do wymiany ... mialem kiedys ze klient sam kupil zalozylem i 10km i sie rozlecialo ;)

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
No wlasnie nie, lozyska kupilem dobre, niemieckie.. Nie.ma zadnego luzu, jestem bezradny..

Wie ktos co to moze byc?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
lozyska kupilem dobre, niemieckie..
takie?

a jakie jest to dudnienie?

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
To jest taki dzwiek jak jedziesz autostradà i najedziesz ten pas na poboczu to zaczyna dudnic taki dzwiek

Tylko i wylacznie przy skrecaniu w prawo przy wiekszej predkosci, wyje strasznie w lewo jest cisza

tygrysqq1

Początkujący
Punktów
0
Nie mam pojecia cholera wie dzisiaj jeszcze wymieniam tylne lozyska i robie zbieznosc na ideał, nie wiem.probuje wszystkiego

Cos to moze miec wspolnego z tym? Jak wymienie tylne lozycho i ustawie na igle zbieznosc?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Nowe lozysko tez mozna uszkodzic. Moze bez prasy montowane albo jakis chinski szajs. W moim aucie zamontowalem po taniosci i to bylo. Zalozylem skf y i problem znikl

Jak ci dudni przy prawoskrecie to lewy przod wywalony

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Sprawdziłeś czy na łożysku były te "dobre niemieckie oznaczenia" czy może tylko na kartoniku ?

Zdecydowanie objaw sugeruje zrąbane łożysko przednie i jak sugerują koledzy sprawdź dokręcenie półosi oraz luz

Do góry Bottom