• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dym spod maski przy odpalaniu

k.n.f.

Początkujący
Punktów
0
Po dlugim postoju, kilka tygodni, w lato, 2-3 razy przy odpaleniu pojawil sie dym spod maski. VW Bora 1,9 TDI. Od czego to moglo byc?

k.n.f.

Początkujący
Punktów
0
Dym byl z przewodu dodatniej klemy.

Kilka miesiecy nie byl odpalany. Na filmiku slychac cykanie i stukanie. Stukanie to sprzeglo? A cykanie co to moze byc?

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
477
Miasto
Józefów
Dym byl z przewodu dodatniej klemy.

Kilka miesiecy nie byl odpalany. Na filmiku slychac cykanie i stukanie. Stukanie to sprzeglo? A cykanie co to moze byc?

Ja wiem, ja wiem to bulburator z przyczłapką lub bez nie wiem jaką masz wersję ale to na pewno to :woot:
? poważnie oczekujesz diagnozy/naprawy przez Internet ? do mechanika marsz to naprawi

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Bo to nie forum mechanika tylko jak zrobić żeby się nie narobić ,a broń boże zapłacić ,albo forum jak zrobić żeby nie pojechać do mechanika

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
To mógł być dym z kury takiej zwykłej kury. Miałem tu taki przypadek. Prawie całą kurę wyjąłem z.pod.maski bo resztę zmielilo na pasku

k.n.f.

Początkujący
Punktów
0
Jak przestana oszukiwac, klamac i naucza sie robic porzadnie to bardzo chetnie bede zaprowadzal. Niestety spora czesc to oszusci. Czasami "naprawiaja" na chybil-trafil, nie maja zielonego pojecia, nie przyjedzie do nich nastepnym razem, to do kogos innego, a od innego do niego. I taka jest rotacja lemingow.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
No ale przeczytaj swój pierwszy post ,
Jak ktoś Tobie ma tu pomóc?
Jak nie wsadzisz głowy to nie bd wiedział z czego dymi ,nie obrażaj się ale coraz więcej tu ludzi bez jakiej kolejek podstawy mechaniki ,z pytaniami czemu auto nie jedzie nie podając nawet jakie to auto .
Jak z klemy Tobie dym leciał choć w to wątpię i wykluczyliśmy bulbulator ,kurę ,kota ,wiewiórkę i inną żyrafe to sprawdziłeś czy nie była ciepła .
I czy to się zdarzyło jak dłużej kreciłeś rozrusznikiem ?

Do góry Bottom