ostryt4
SuperMechanior
O ile dobrze pamiętam to koło na pompie jest osadzone na klinie, może jest ścięty ?
Na pompie obok nastawnika jest cewka do której jest dokręcony jeden przewód nakrętką fi 5, na tym kablu musi być 12v po kluczyki.a jak mogę tto sprawdzić ~?
To nie jest to pompa ad AFNa.żaden klin... 3 śruby mocujace koło do piasta
Możesz się określić? Bo tylko wróżka ci pozostanie!!tzn. czy się świeci po przekręceniu na zapłon ?
po przekręceniu zapłonu kontrolka świeci przez pół sekundy. Ojciec kręcił rozrusznikiem a ja odpuściłem przerwód przy wtrysku to zapierd....paliwko jak głupie... chyba coś z ustawieniem pompy nie będzie halooo
a tu kody błędów Wyświetl załącznik 11781
Racja kolego ostryt ale on chyba ma problem z tym że pompa podaje zbyt niskie ciśnienie na wtryski dlatego po odkręceniu przewodu paliwo się leje ale nie jest w stanie przebić wtryskiwaczy, jestem za tym co pisze arni_poznań albo niech wrzuci inną pompę.Tam na pompie też można się machnąć.
Pręcik fi 6 czy 8 (nie pamiętam dokładnie, może być wiertło ) ma wchodzić w jeden otwór i zgrywać się z resztą rozrządu.
Jestem za.Nic więcej nie pozostaje jak wymontować wtryski, przykręcić rurki, zakręcić silnikiem i zobaczyć czy pylą
tak ten silikon na pompie juz byłŁadny AHF lub ASV wyszedł z tego AFNa.
Tak jak kolega powyżej, fasolki na środku, jak chcesz później wyregulować zapłon jak w jedną stronę nie będzie ruchu ?
Ps. Powiedz że tylko mi się wydaje że w okolicach nastawnika na pompie widzę sylikon ?
......zresztą nie tylko tam...
wymieniałem dlatego ponieważ urwał się zawór i zaorał silnik. Motor pracował na tej pompie bardzo dobrze.może silikon załatwił sprawępytanie za 10 punktów dlaczego wymieniałeś silnik,stary chodził do końca na tej pompie?