• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

E91 n47, ciężko pali- nie buduje ciśnienia paliwa na listwie

Arturb123

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Łódź
Widzę ,że masz wtryskiwacze elektromagnetyczne jeszcze , sprawdź je na przelew na aucie podczas rozruchu po nocy.
To że sprawdziłeś na maszynie to nie znaczy że są dobre ,możesz mieć dobre dawki przelewy na rozgrznym, ale po nocy już tak może nie być ,płyn probierczy pewnie był nagrzany na testach . Miałem wtryskiwacze które trzymałem tydzień na maszynie bez podgrzewania i dopiero było widać problemy .
Jak wygląda test na maszynie
Wrzucasz wtryski
Podgrzewasz płyn
Odpowietrzasz i po takim zabiegu już nie masz awari rozruchu po nocy
Pozniej mierzysz dawki i przelewy
Możesz sprawdzić szczelność ,ale to wszystko po odpowietrzeniu które polega na podaniu na wtryskiwacz ciśnienia i wysterowaniu go .
Nie wiem czy dobrze myślę co masz na myśli, ale byłem przy sprawdzeniu wtrysków z samego rana, maszyna była przy mnie włączana.
Przed chwilą klient do mnie dzwonił, że dziś cieplej, to auto odpaliło dużo lepiej, bez długiego kręcenia, i nierówno pracował tylko chwilę, ale nie wiem co temperatura mogła zmienić na braki w ciśnieniu paliwa, czujniki temperatury były zbieżne wszystkie (paliwo plyn powietrze)

Ursusraketa

SuperMechanior
Punktów
102
No ale wtryski montował przy Tobie a powinny być odpowietrzone i zostawione na maszynie . Świece żarowe i sterownik świec sprawny ?

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
Ja mam tylko jedną radę, oddaj to auto do normalnego mechanika.

Wykręcić wtryski i na zimnym kręcić i patrzeć w chwili pierwszego rozruchu jak pylą wszystkie wtryski jednocześnie.
Jeśli pruszy prawidłowo problem będzie z kompresją? Zimny = inne ciśnienie spreżania?
heniek.... skończ waść Pan......

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom