• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

elektronik z Warszawy

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ha,ha,ha tak się uśmiałem z tego filmu, ale powiem ci że jak łyknę to się nie trzęsą, tylko że to grozi nałogiem...
a nie można wykorzystać pozycjonera? naprawdę kasa nie gra roli, tylko sprzęt i wiedza...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Tak, łatwa przyjemna praca po 10 godzinach w gapienie się w komputer i slepienie w pcb wstajesz od stołu połamany z bólem kręgosłupa itp. to się fajnie mówi bo facio potem mówi panie za diagnostykę chcesz pan 50 zł a pan tylko enter wciska ... dobrze że nie musze 10 godzin już sleczec nad stołem ... a co do smarów ... może i nie ale jesteś upaprany bo kopiesz w instalacji mając nogi na oparciu a pysk po dechą gdzie ambitni konstruktorzy wsadzili tam akurat to co musisz sprawdzić ... wtedy klocki wydają się łatwe i przyjemne .... a i jeszcze dziabasz np. multimetrem ..

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
ha,ha,ha tak się uśmiałem z tego filmu, ale powiem ci że jak łyknę to się nie trzęsą, tylko że to grozi nałogiem...
a nie można wykorzystać pozycjonera? naprawdę kasa nie gra roli, tylko sprzęt i wiedza...
To spytaj panów w kapturach czy się opłaca :D na pewno są strzały że się opłaca a jeszcze robisz mechanikę to w razie czego masz odskocznię od tego dziubania ...

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Niestety teraz elektronika w autach poszła do przodu, że czasami sama mechaniczna mało się zdaje, pakują cały czas tą elektronikę wszędzie gdzie się da. Fajne to do póki nie padnie coś, albo gdzieś instalacja nie uszkodzi.
Teraz sam powoli zagłębiam w sterowniki samochodowe i coś immo. Na razie kupiłem do tego na start galletto i UPA (oryginały). Oczywiście nie mówię że od razu obróbki plików sam będę robił, oczywiście na początku nie obejdzie się bez pomocy osób które znają temat i pomogą w obróbce pliku, nakierują co gdzie, więc sam będę czasem szukał pomocy :p

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To fakt że wszędzie jest elektronika a będzie więcej . Tyle że to też brudna robota czasem .

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Będzie ale online i się będzie trzeba w konkretnej marce/markach wyspecjalizować...
A Czy się opłaca?
Jak każda praca... się opłaca.
Brudne ręce zawsze świadczyły o zarobionych czystych pieniądzach...

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
668
Miasto
WLKP
Tom,słyszałem ze ori Galetto kosztuje ponad 50 tys.Ostro zainwestowałes jak wszystko w ori kupiłes.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Będzie ale online i się będzie trzeba w konkretnej marce/markach wyspecjalizować...
A Czy się opłaca?
Jak każda praca... się opłaca.
Brudne ręce zawsze świadczyły o zarobionych czystych pieniądzach...
ha,ha,ha, zmyłeś mi makijaż, widziałeś zarobione czyste pieniądze z brudnych rąk? chyba że na koncie...:D:D
@Szumek72 znalazłeś kogoś? Bo ten co do niego woziłem stery mnie wykańcza psychicznie i finansowo...
Do tej pory wozili na ul.Bryły w Warszawie, ale cieniasy są bo tylko potrafią sprawdzić czy nie ma uszkodzeń lub zielono itp. nic więcej.
Najlepiej wysłać do naszych chłopaków z forum, @MTM ,@Auto-Tech ,@Autoelektronika ...:D

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
668
Miasto
WLKP
znacie kogoś z Warszawy kto zajmuje się elektroniką? do wyczyszczenia Crusch Data Air Bag - Skoda Fabia
i tak w ogóle na przyszłość, immo, stery itp?
Dzięki za podpowiedzi!
Najtaniej by ci wyszło jak bys wysłał ster komus z forum do zrobienia.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Już wysyłałem, ale chyba zacznę sam coś robić, najważniejsze jest....lampa led ze szkłem powiększającym i chęci...tylko jaki teraz sprzęt?

Do góry Bottom