• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

EPC Mercedes W220

Tomasz 1984

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Zgorzelec
Witam mam pytanie czy epc to jakiś czujnik czy sterownik bo wyświetlił mi się taki błąd po przebiciu opony z przodu i wymianie na większą żeby do domu dojechać rano odpalam a tam błąd epc bass i ESP i nie mam pojęcia gdzie szukać

Tomasz 1984

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Zgorzelec
Jutro tak zrobię a jak nie pomoże to pojadę na geometrię , tylko zastanawia mnie to dlaczego mocy ma tak mało i kopci na czarno

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Jedź na diagnostykę SD a nie na geometrie na początku. Jechałeś w trybie awaryjnym to się coś najsłabszego wykrzaczyło, może egr , turbo.

Tomasz 1984

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Zgorzelec
Nie przebieg ma ok 400 tys

A czy jest możliwe że klapki kolektora ssącego mogą być przyczyną że auto jeździ słabo i kopci

Ostatnia edycja:

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
A czy jest możliwe że klapki kolektora ssącego mogą być przyczyną że auto jeździ słabo i kopci
..czy możesz określić kolor dymu . Bo np.jeżeli jest to czarny dym >>>może ale nie musi mieć związku z klapkami kolektora ssącego . Wykonaj dokładną diagnozę silnika ...bo gdybaniem nie usuniesz usterki .Podzielam zdanie Kolegi "kubarta"---jednostki tej generacji 2.2...2.7...3.2 ...są trwałe i wytrzymują duże przebiegi jeżeli są właściwie eksploatowane .

Do góry Bottom