• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Falujace obroty citroen C5

pikoko

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Barłogi
Witam kupiłem niedawno citroen C5 2.0 16v 2004 r i mam problem gdyż na zimnym silniku faluja obroty a na ciepłym jest dobrze co to może byc? Kolega twierdzi że chodzi na 3 zaworach, czy można tak jezdzić?

pikoko

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Barłogi
Może ktoś ma mały instruktaż jak wyczyścić przepustnicę bo ja z mechaniki troche zielony jestem?

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
na włączonym zapłonie bierzesz patyk wciskasz nim gaz i zapierasz o siedzenie jakiś zmywacz i psikasz do przepustnicy czysta szmatka i pucujesz w środku widoczne zanieczyszczenie na obwodzie gardzieli w miejscu przylegania przepustnicy
oczywiście jeśli wiesz gdzie przepustnica i jak się do niej dostać czasem potrzebana jest adaptacja po czyszczeniu a do tego interfejs z odpowiednim oprogramowaniem ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A najpierw zmień kolegę bo bzdury gada i polecam jednak wizytę w warsztacie . bo jeszcze coś zepsujesz . Pompa powietrza pracuje ?

kret_ziemny

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ełk
na włączonym zapłonie bierzesz patyk wciskasz nim gaz i zapierasz o siedzenie jakiś zmywacz i psikasz do przepustnicy czysta szmatka i pucujesz w środku widoczne zanieczyszczenie na obwodzie gardzieli w miejscu przylegania przepustnicy
oczywiście jeśli wiesz gdzie przepustnica i jak się do niej dostać czasem potrzebana jest adaptacja po czyszczeniu a do tego interfejs z odpowiednim oprogramowaniem ;)

Powiem że to dobry pomysł ale trzeba z gazem uważać nie do dechy a do 2 tys

Do góry Bottom