• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat ducato 2.3 148KM 2011r obroty na biegu jałowym falują

niamek

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Katowice
Po wymianie wtrysków chodzi i odpala ok. Oczywiście nie dało się ich odkręcić więc musiała przyjechać specjalna ekipa kolejny 1000 za odkręcenie. Rozrządu nie robiłem nigdy. Ciągle mi niby auto się trzęsie za mocno na biegu jałowym ale odpala od strzału więc nie będę szukał dziury w całym. Wtryski kupione przeze mnie na allegro za 3000. https://allegro.pl/oferta/wtryskiwacze-wtryski-4szt-iveco-daily-2-3-euro-5-8812220073
czy ktoś zna ekipę którą poleca do regeneracji wtrysków. I czy to ma sens regeneracja jak będą leżeć i czekać kilka lat lub więcej na montaż, czy je lepiej wyrzucić albo sprzedać w takim stanie jak są, bo mechanior mi powiedział że można je regenerować ?

michalG81

Nowy
Punktów
0
Czy dobrze zrozumiałem ? Odłączyć tę wtyczkę i powinien wyskoczyć błąd czyli ta pomarańczowa rybka na desce ale silnik powinien chodzić dobrze ?
Cześć , niamek ogarnąłeś ten cholerny problem z tym cholernym bujaniem obrotami ??? U mnie na jałowym czasem potrafi szarpać, jak jedzie to jedzie ok. Kiedyś po zapaleniu aż go dusiło ale wymieniłem przepustnicę która była zawalona uszczelniłem wszystko i jest lepiej ale dziś widzę ze na jałowym znowu mu odwala. Zaznaczam że wczoraj leciałem kilkadziesiąt km i ok a dziś tylko go przestawiłem 5 metrów i po kolejnym odpaleni zaczął bujać. Eghhhhhhh

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Który rok,jakie euro, jaka pojemność. Parametry sprawdziłeś?

michalG81

Nowy
Punktów
0
Który rok,jakie euro, jaka pojemność. Parametry sprawdziłeś?
2013, euro5, 2.3 MJ .
Co do parametrów mam tylko OBD na tel (tu tylko powietrze, ciśnienie na listwie, wtrysków chyba nie sprawdzę), co mam sprawdzić? pożyczę od klienta coś lepszego.
PS. standardowo nie dymi po odpaleniu na zimnym i ciepłym, ma werwę, łatwo odpala.

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Powietrze na przepływomierzu, EGR , przepustnice . Świece żarowe masz sprawne?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Powietrze na przepływomierzu, EGR , przepustnice . Świece żarowe masz sprawne?
Chodzi o AUTODOC? To prawda,u nich zawsze jest szybko i sprawnie,szkodzą mechanikom,realia pokazują coś innego,tak szybko i sprawnie być nie musi,czasami niby pierdoła zatrzyma na dłuższy czas,na filmie wymiana dolnego wahacza w W210 bajecznie prosta,kilka minut,ale u mnie nie wyciągnął długich śrub prawych,bo podpory chłodnic nie puściły ,brakował 1 cm i lipa,górny wahacz? pociągnąłem za nakrętkę i trach,sciągacz nie ma opcji,ucięcie flexem u góry ,od dołu nie wybije,tak zapieczony,że dopiero przewiercenie do poziomu naparstka na palec pozwoliło usunać ze zwrotnicy,a i tak jeszcze trzymał porządnie,łącznik stabilizatora,nie wykreciłem nawet gdy wahacz był na zewnątrz,poszedł nowy,górny wahacz też,ile roboty przy tym?! wiadomo,a potem,panie czemu to tyle kosztuje,na AUTODOC robią to w kilka minut.

Do góry Bottom